SATA winchester, és DVD író működik meg nem is. De inkább nem. Mi lehet a gond? Tippek?
Figyelt kérdés
Van egy IBM alaplapom (sehogy se tudom kideríteni h pontosan mien is, csak azt, hogy IBM), meg van egy SATA winchesterem, és egy szintén SATA DVD íróm. Bevan mindkettő kötve. Mikor betettem még rendesen működtek, aztán a winchester elkezdett baromságokat csinálni (pl ki írt ilyeneket, hogy nem sikerült a késleltetett írás). Ekkor még a DVD írómnak semmi baja nem volt. Aztán ezt a késleltetett írásos hibát egyszer csak nem csinálta tovább. Nem igazán mertem aktívan használni ezekután ezt a winchestert, inkább zsúfolódtam a régi ATA wvinyokon. Most meg azt csinálja, hogy mikor először bekapcsolom a gépet egy nap, elég lassú az egész gép, és egyszer csak (olyan 10-15 perc múlva) teljesen megfagy minden. Ilyenkor segítségül hívom a RESET gombot és azt veszem észre h tök jol működik minden, leszámítva, hogy nem látja a gép a SATA vinyot és a DVD írót. Nincs több tippem... Lehetséges lenne, hogy egy alaplap csere megoldhatja a gondot? Vagy ezek nem függnek egymástól?2010. márc. 5. 23:41
1/6 anonim válasza:
Mivel nem tudod milyen alaplap, feltételezem nem telepítetted az alaplap drivereit sem. Szerintem ez a hiba.
Először is nézd meg milyen alaplap. Sehogyse tudom kideríteni nem kifogás, 99% rá van írva, igaz nem mindíg túl nagy betűkel. Vagy még egyszerűbb pl. ezzel:
Utána lehet guglizni...
2/6 A kérdező kommentje:
csak a chipsetet sikerült kiderítenem, semmi drivert nem találtam aminek köze van vlmi SATA-hoz
(i865P/PE/G/i848P)
2010. márc. 6. 00:21
3/6 anonim válasza:
Ahhoz az alaplaphoz egy Intel INF drivert tegyél fel, az Intel oldaláról.
Mondjuk mivel régi lehet az alaplap, be is halhatott rajta néhány alkatrész, ami hibát okoz.
4/6 A kérdező kommentje:
2010. márc. 6. 14:45
5/6 anonim válasza:
alaplap csere
de asrock ? inkább gigabite
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. febr. 13. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!