Miért kevesebb ugyanaz az internet sebessége routeren keresztül? Melyik menüpontban tudom megnézni, h korlátozva van-e?
Sziasztok!
Kábeltévén keresztül, üvegszálon kapom a netet, 20Megabit le, 5Megabit feltöltéssel. Ehhez van egy modemem a szolgáltatótól amibe bedugom a netkábelt, majd az asztali számítógéphez csatlakoztatva jön a net. Speedtest.net-en tesztelve 18,6 le/ 4,8 feltöltési sebesség, tehát közel jó.
Vettem egy laptopot és így egy wifi routert is, h itthon tudjak laptopról és gépről is netezni. A router egy TP-LINK TL-WR340G. Felmentem a router kezelői oldalára, beállítottam neki a nevét a hálózaton + jelszóval levédtem a belépést, így csak én tudom használni, illetve akinek megadom a jelszót. Az internet a laptopon wifin keresztül a speedtest.net alapján (ugyanaz az internet) CSAK 2,35 Mbit le/és 2,20 Mbit feltöltést mutat. A lassúságot egyébként böngészés közben is érzem.
(Elnézést kérek a szakszavak mellőzése miatt, sajnos nem vagyok túlságosan jártas az informatikában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!