Az MSI GX60 laptop jó választás?
Egy-két hónapon belül szeretnék egy gamer laptopot venni, jó ár-érték arányban. A GX60-ra a hardver, a hozzá járó oprendszer és a kedvező ár miatt esett a választásom. [link]
Ha esetleg valaki tud ennél jobbat, kérem ossza meg velem. A cél természetesen a legújabb és a jövőben megjelenő játékok lehető legnagyobb részletességgel való futtatása. A keret max 280.000 Ft, és ebbe jó lenne, ha beleférne az oprendszer is.
Na, ez gép kiváló pldája a CPU limites notebook-ok táborának.
Ráadásul nem bízok abbab, ahogy ez gép képes 135W-os(GPU:100w, CPU:35w) hardvert lehűteni.
280-ból Asus N551-et vagy G551-at vegyél i5-tel és GTX860m/950m/960m-mel
A laptopban lévő processzor kevés a mai játékokhoz, de a videókártya elég lenne. Ezt a laptopot én a proceszzora miatt nem venném meg, viszont itt most muatok egy másik lehetőséget, ami összeségében olcsóbb és erősebb, mint az MSI gx60-asa.
1. Laptop: [link]
Ez a laptop 221890Ft. 4gb RAM van benne, ami viszont kevés a játékokhoz. Ehhez a helyedben vásárolnék még 4gb RAM-ot.
2. RAM bővítése: [link]
Ez 8490Ft, így viszont a laptop már kész a mai játékokhoz memória ügyileg is.
3. Operációs rendszer: [link]
Windows 7 Home Premium 64bit-es. Ez 29490Ft, de viszont a jövőben fel tudod majd frissíteni Windows 10-re, amin támogatni fogja a DirectX 12-t és így a videókártyád sokkal nagyobb teljesítményre lesz képes.
Ez így összesen 259870Ft. Tudom macerásabb a RAM bővítése, meg az operációs rendszer feltelepítése miatt, de hidd el megéri. Ez így erősebb és olcsóbb lett mint az általad linkelt MSI gx60.
Remélem tudtam segíteni!
A 2.vagyok.
Találtam egy jobb variációt!
1. laptop: [link]
ez 195000ft ugyan azt tudja, mint amit előbb írtam, de ebbe alapból benne van a 8gb RAM és a processzorja is egy kicsivel többet tud, mint az az i7-es (összehasonlítás: [link]
2. Operációs rendszer: [link]
ez ugyanúgy 29490Ft.
így összesen 224490Ft, és kb. ugyan azt tudja, amit előbb írtam, de viszont olcsóbb!
X550 nem képes 97w-ot lehűteni(-5-4200h: 47w, GTX950m 45w), az a hűtőrendszer kb 50-60w-ig elég.
Asus N550, és N551 esetén is i5-4200H+GTX950/GTX850 teljes elméleti terhelésnél 80-90 fokig is felegy, és azokban jóval erősebb hűtés van.
X550 ilyen hardverekkel nem megy jól, és a linkelt modellnek rossz a kijelzője.
Egy jó notebook alkalmas huzamosabb játékra kiegészítők nélkül.
Egy hűtőpad szinte semmi sem ér, ha notebook hűtése nem tud disszipáni annyi hőt, amennyit a gép megtermel terhelés alatt.
Ha levegőt fújsz a gép külsejére,aztéred el, hogy azok a komponensesek, amiknek egyébként se szabadna melegedniük ne melegedjenek túl.
Annyit segít, hogy nem kevésbé romlik a hűtés hatékonysága, ah ez egész gép átmelegszik, ami egy jó hűtésű gépnél csak nagyon hosszú idejű terhelésnél történik meg.
Egy hűtőpad NEM megoldás arra, kiváltson egy jobb hűtést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!