Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus k555lb vagy Lenovo...

Asus k555lb vagy Lenovo z50-75 notebook?

Figyelt kérdés
Notebook, laptop, amd, intel, asus, lenovo, asus k555lb, lenovo z50-75, z50-75, k555lb, amd laptop, amd notebook, intel laptop, intel notebook

2015. júl. 18. 12:09
 1/4 A kérdező kommentje:
Előre is köszönöm a válaszokat
2015. júl. 18. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:

A lenovo állítólag nem gyárt jó laptopokat.

Én az Asus híve vagyok, az a kettő közül az Asus jobb, de attól is függ mire fogod használni?

Ja még annyi, hogy az asusnak sok fajtája van és ezen az ár/értéken keress olyat ami hasonló és full HD-s a kijelzője.

Árukeresőn Ezeket írták a Lenovora:

Előnyök

-Full HD, ritka még a 1920x1080-as kijelző a középkategóriás laptopoknál amit nem is értek.

-4 magos CPU+2gb VRAM, modernebb szoftvereknél ez egész szépen fut

-1 TB HDD, kevesebbel elég nehéz az élet.

-Elég csendes a gép, sem a lemezolvasó, sem a hűtés nem ad feltűnő hangot

-Nem melegszik túl, pedig terhelem mindig

-A kinézete is elég jó, a billentyűzet kialakítással sincs baj, Lenovo gyorsgombok hasznosak, kivéve az ablakbezáró gombot a hangerő emelés mellett. : D

-Dual Graphics, a GPU és az APU(CPU+GPU) együttműködése

Hátrányok

-Ritka a driver update, bár hiba nem áll fenn eddig egyik alkatrésszel sem.

-SSD nélkül elég lassú a boot. 40-60 mp mire bekerülök a login ablakba. (win7)

-Nincs billentyűzet háttérmegvilágítás, azt hittem felesleges, de mégiscsak jól jönne : )

-Hiába Quad-core, a single-core teljesítménye gyenge, így olyan programok, melyek nem támogatják a több magos futtatást (Multithreading) , nem fognak olyan gyorsan futni mint az Inteles vetélytársaknak.

-Az akkumulátor jobb mint gondoltam, de netes tesztek alapján ez még mindig rosszabb mint általában. Kb. 3 óra wifivel 20% fényerővel .

Link.: [link]

[link]

Az Asusról nem írnak véleményt, de nem lehet rossz.

2015. júl. 20. 14:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem van 1 HP notebook-om.30másodperc alatt bottol a Grub-tól a Windows 7 logoig SSD-nélkül.

Szerintem is inkább ASUS.

2015. júl. 20. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:

A #2 vagyok, kerestem hasonló laptopot jobb és még olcsóbb is.

Itt az összehasonlítás:

[link]

Gyorsabb a merevlemez fordulatszáma, ami sokat számít és a kijelzője is Full HD-s, egy kicsivel jobb a procija és 2 hely van a memóriának, ami valószínűleg azért van hogyha kevésnek tartod a ramot akkor rakhatsz bele.

Am nekem Asus ROG (Gamer) laptopom van 7 mp alatt bootol win8-al. Nem csodálom hisz elég drága volt, de megérte. Remekül teljesít.

2015. júl. 20. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!