Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik lenne a gyorsabb?...

Maty02 kérdése:

Melyik lenne a gyorsabb? USB-ről vagy az optikai meghajtó helyéről?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam hogy a laptopomba vennék ssd-t a jelenlegi HDD helyére de az eredetit szeretném használni plusszba ezért érdekel melyik "viszi gyorsabban az adatokat", az hogyha USB-s külsőt csinálok belőle vagy ha a dvd olvasó helyére raknám be. Láttam hogy vannak ilyen berakható keretek olyanba gondoltam, igazából az nm számítana hogy akkor nem lenne dvd olvasóm azt eddig se használtam.Meg hát lehet venni USB-set is

2015. júl. 15. 21:58
1 2
 1/15 anonim válasza:
DVD olvasó helyére berakva, de nem gondolnám, hogy sok átviteli sebesség változás lenne a két módszer között.
2015. júl. 15. 21:59
 2/15 anonim ***** válasza:
Külső ház azért lenne jobb, mert rádughatod a Tv-re is, ha kedved szottyan.
2015. júl. 15. 22:04
 3/15 A kérdező kommentje:
És nagyon lelassulna? Mármint az eredeti helyéhez képest?
2015. júl. 15. 22:07
 4/15 anonim ***** válasza:
Én USB-ről használom. Vettem hozzá beépítő keretet, de ha az ember egyszer megtapasztalja az ssd nyújtotta előnyöket nem fog többet hdd-t tenni a gépébe. Pl nem kell úgy bánni vele mint egy kártyavárral, simán lehet "dobálni"
2015. júl. 15. 22:07
 5/15 A kérdező kommentje:
Értem de azért kéne másodlagosnak mert nagyon sok cuccom van rajta és az ssd-k nem a leggnagyobbak. Én például egy 120ast szeretnék venni.
2015. júl. 15. 22:09
 6/15 anonim ***** válasza:

A HDD-t akarod külső adattárolóvá alakítani?

Mivel ez valószínűleg laptopba való 5400-es cucc, nem valami gyors, így megkockáztatom, hogy még az USB 2.0 is kiszolgálja. Tehát mindegy.

G.

2015. júl. 15. 22:17
 7/15 anonim ***** válasza:

Az optikai meghajtó helyén lenne gyorsabb, kivéve ha USB3-as a ház és a gépen lévő csatlakozó is. Ebben az esetben kb. azonos volna a sebesség. Én a HDD helyére tettem az SSD-t, egy nagyobb HDD-t pedig a DVD meghajtó helyére. Nekem ez így sokkal praktikusabb, lévén évente 1-2 alkalommal használom az optikai meghajtót. Utóbbihoz vettem külön kábelt, így külső meghajtóként tudom használni, nem kell kiszedni a HDD-t a DVD meghajtó helyéről.

#4! Az SSD nem adattárolásra való már csak az ára miatt sem, így sok adat esetén nélkülözhetetlen a gépbe egy HDD.

2015. júl. 15. 22:19
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Akkor az lessz hogy veszek egy SSD-t és az optikai meghajtó helyére rakom de a HDD mint másodlagos.

Amit kiszedek olvasó ahoz lehet hol lehetne venni olyan kábelt amelyikkel USB-sé lehetne alakítani? Esetleg egy linket is tudnátok adni?

2015. júl. 15. 22:24
 9/15 anonim ***** válasza:

Laptop konkrét típusa? Mert ha mondjuk berakod egy SATAI-hez az SSD-t, az olyan bottleneck lesz, hogy kb. vehetnél HDD-t is.

G.

2015. júl. 15. 22:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Dell inspiron 15 series 3000
2015. júl. 15. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!