Melyik lenne a gyorsabb? USB-ről vagy az optikai meghajtó helyéről?
A HDD-t akarod külső adattárolóvá alakítani?
Mivel ez valószínűleg laptopba való 5400-es cucc, nem valami gyors, így megkockáztatom, hogy még az USB 2.0 is kiszolgálja. Tehát mindegy.
G.
Az optikai meghajtó helyén lenne gyorsabb, kivéve ha USB3-as a ház és a gépen lévő csatlakozó is. Ebben az esetben kb. azonos volna a sebesség. Én a HDD helyére tettem az SSD-t, egy nagyobb HDD-t pedig a DVD meghajtó helyére. Nekem ez így sokkal praktikusabb, lévén évente 1-2 alkalommal használom az optikai meghajtót. Utóbbihoz vettem külön kábelt, így külső meghajtóként tudom használni, nem kell kiszedni a HDD-t a DVD meghajtó helyéről.
#4! Az SSD nem adattárolásra való már csak az ára miatt sem, így sok adat esetén nélkülözhetetlen a gépbe egy HDD.
Köszi a válaszokat.
Akkor az lessz hogy veszek egy SSD-t és az optikai meghajtó helyére rakom de a HDD mint másodlagos.
Amit kiszedek olvasó ahoz lehet hol lehetne venni olyan kábelt amelyikkel USB-sé lehetne alakítani? Esetleg egy linket is tudnátok adni?
Laptop konkrét típusa? Mert ha mondjuk berakod egy SATAI-hez az SSD-t, az olyan bottleneck lesz, hogy kb. vehetnél HDD-t is.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!