Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HP D530 CMT alaplapho milyen...

Biggie095 kérdése:

HP D530 CMT alaplapho milyen táp egységet vegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van egy HP gépem azon bellül HP D530 CMT-t alaplapom. Amit egy DPS-240EB Compaq táp egység hajt. Olyan kérdesem lenne, hogy milyen tápot tudnék bele raki? Illetve ami illeszkedik a foglalatba illeve IDE-s csatlakozja is van? Cserérée szorulna a kicsike mert már nagyon sír :D Szóval hangos.

2015. júl. 15. 08:42
1 2 3 4 5
 1/49 Trevor. ***** válasza:
Az egy jó kis Delta beles táp. Nekem pont ilyen a régi gépem és ahogy néztem, nem ATX szabvány méretű a táp. A venti hangos benne?
2015. júl. 15. 09:01
 2/49 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

szervizzel ventit is eleg csereltetni, jobban jarhatsz ugy mint 1ezresert hasznalt tap hardverturkaloban vagy 4-5ezerert egy uj csodatap...

persze nehol arulnak minosegieket is de sok ertelme nincs lecserelni akor se pl. ugyanilyenre vagy hasonlora...

2015. júl. 15. 12:07
 3/49 A kérdező kommentje:
Hogy milyen táp? Igen valószínűleg a ventillátor hangos benne. Szervizbe nem akarom vinni. Meg szerintem nem is foglalkoznának vele.
2015. júl. 15. 15:22
 4/49 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 megtudod a venti adatait szetkaphatodnis ehez :D

szerviznek anyi a dolga, viheted muszereszhez is vagy barkihez aki tud forrasztani gondolom olyan a venti

szoval cserelsz/csereltetsz ventit enyi

nem kell neki allniuk nagy szervizelesre...

de ha szetkapod pl. ha lehet venticsapagyhoz hozaferni vagy a tengelyre van nyilas akkor szepen teszel egy nagyon keves muszerolajat (gepolajat) oda, megmozgatod letorlod majd osszerakod

ha nem akarsz szerelgetni (szereltetni)

akor mit akarsz? cserelni a tapot? de ha ne? szabvanyos?

akkor keres ilyet, hardverapro.hu vagy mas oldalak vagy bontok, veszel egy ugyan ilyet:D vegulis lehet alig dragabb mint egy venti meg a beszerelese...

2015. júl. 15. 15:30
 5/49 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

ATX mertunek irja

2015. júl. 15. 15:33
 6/49 A kérdező kommentje:
Ezeket meg csináltam már. Volt olyan hogy nagyon meg untam és szét szedtem meg olajoztam vissza raktam elindult jó volt vagy 1 percig és megint kezdte elörőr. Amúgy az ATX szabvány mit jelent?
2015. júl. 15. 15:58
 7/49 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hat hogy szabvanyos meretu, igy remelhetoleg barmilyen szinten ATX tapot belenyomhatsz, igy van boven valasztek mert nem egyedi meretu vagy alaku a tap, kepen is normalnak tunik

venti tapellatasa orrasztva van?

megnezted mar venti adatait? kelene vened egyet aztan kicsrelni, kolcsonkersz forrasztot vagy elviszed valakihez

maga enyi hogy a regi lekaparasa es uj felforrasztasa egy ket sorert is elvalalhato szerintem...

2015. júl. 15. 16:02
 8/49 Trevor. ***** válasza:
Az egy méretszabvány és tápoknál pár biztonsági előírást is jelent (pl. attól még, hogy áramot kap, nem megy. Tehát az ATX szabvány előtti tápok (tudtommal AT) ha csak bedugtam a konnektorba, már ment is). Cseréld ki benne a ventit, ha jól emlékszem: 9cm, 12V, 0.25A. Azonos paraméterű ventilátor kell bele, azonos légszállítással. Tehát mostanit ki kell forrasztani a nyákról, újat beforrasztani és kész. De ha nem értesz hozzá, akkor könnyen baj lehet belőle, pl. túl gyenge légszállítású ventilátor miatt akár le is éghet.
2015. júl. 15. 16:05
 9/49 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
pl egy foto a venti cimkejerol vagy leirod ami rajta van
2015. júl. 15. 16:07
 10/49 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

de mondjuk sodorhatod is a drotokat :D

az az igazan szakcivilizaltsag :P

2015. júl. 15. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!