Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HD vs FHD vs köztes felbontás,...

HD vs FHD vs köztes felbontás, most ez hogy van?

Figyelt kérdés

A lényeg az, hogy nekem egy 21'-os 1600x1200-as monitorom van, ami ugye bár még nem is FHD.

De ha ugyebár 1600x1200-nál több pixelt nem képes megjeleníteni, akkor mégis hogy a fenébe van az, hogy Youtubeon nézek valamit, HD-ban kicsit kockásnak látom, de FHD meg sokkal élesebb.

Jó gondlom az van, hogy kitölti a monitorom felbontását, de akkor mégis miért van az, hogy a minap egy 3840x2160-as (4K?) videót letöltöttem és még a FHD-nál is élesebb volt, hogy lehetséges ez, ha még FHD-ra se képes a monitor de a 2160p-t is kifogástalanul "megjeleníti"?

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. júl. 14. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A YT erős tömörítést használ a videókon, amitől csökken a részletgazdagság. Ha viszont egy nagyobb felbontású videó van összehúzva kisebbre, akkor az bizonyos mértékben kompenzálja az erős tömörítést.
2015. júl. 14. 21:56
 2/6 Trevor. ***** válasza:
Mivel a youtube lerontja mindennek a minőségét, ezt a magasabb felbontás valamennyire kompenzálja.
2015. júl. 14. 22:32
 3/6 A kérdező kommentje:
De akkor a letöltött videót miért látom élesebbnek, mintha a monitor felbontásának megfelelő videót néznék, itt jön képbe a 4K-s videó.
2015. júl. 14. 23:18
 4/6 Trevor. ***** válasza:
Youtube-ról letöltött videóra gondolsz? Mert ha igen, akkor ugyanazt látod, mint YT-n, úgyanúgy összetömörítve.
2015. júl. 15. 08:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát igen. Elég troll ez a youtube. Régebben feltöltöttem egy 768p monitoron készült videót (fraps, bandicam és társaik), és tudom, a 768p sokakból kihozza a vérszemet. DE! Amikor szerkesztettem, tökéletes volt vele minden, de amikor feltöltöttem szinte csupa kocka volt az egész... Pl. youtubeon a 480p vagy a 360p. Az ilyen videók eredeti állapotukban tűrhetőek, de amikor felkerülnek, úgy néznek ki, mint egy minecraft textúra -.-
2015. júl. 15. 19:56
 6/6 Trevor. ***** válasza:
Nekem is gépen nézve a nyers fájl olyan éles, mint amikor játszottam, de YT-re feltöltve ocsmány lett.
2015. júl. 15. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!