Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a PCI és a PCI...

Mi a különbség a PCI és a PCI express videókártya foglalat között?

Figyelt kérdés

2015. júl. 13. 22:27
1 2
 11/17 Trevor. ***** válasza:
100%
Nálam még sima PCI-os kártyát is találsz, van pár 8MB-s Matrox csoda :D
2015. júl. 14. 09:25
 12/17 anonim ***** válasza:

A lovas példa kiváló volt. Pont ez a helyzet. Csak nagyon ritkán és nagyon speciális esetben használnak ma is PCI videokártyát, ergo kijelenthető, hogy halott.

Ahogy manapság már AGP-t sem kapsz, az is halott. Attól, hogy pár régi gépben még ott figyel a cucc, nem lesz jövője.

G.

2015. júl. 14. 10:10
 13/17 A kérdező kommentje:
Igen azzal tisztában vagyok, hogy már nem lehet (újonnan) kapni.
2015. júl. 14. 12:44
 14/17 P.O.C. ***** válasza:
100%

Én használtam PCI -os kártyát úgy kb 2 éve.

Egy érdekes példa:

Egy vérpistike itt a faluban lecserélte a Video BIOS a 9800 GT -jén. Gondolta biztos gyorsabb lesz. Tévedett.

Az eredmény, hogy driver nélkül volt kép, de miest megkapta a drivert azonnal csíkozódott meg kék halálozott.

Mivel MS-DOS alatt volt kép, így egy azon futó flash -elő programmal próbáltam visszaállítani a video BIOS -t.

Semmi eredmény. Be flash -elte ugyan a program, de ugyan úgy sz*r volt. Volt egy PCI -os S3 trio -m itt a lomosba. Beraktam beállítottam elsődlegesnek, a PCI-E karit meg másodlagosnak. Ugyan azokkal a beállításokkal felnyomtam neki a vbios -t és tadááá tokéletesen működött utána a kártya.

Szóval nem hülyeség egyet tartani vészhelyzet esetnén.

2015. júl. 14. 14:10
 15/17 Trevor. ***** válasza:

Nálam van vagy egy tucat, de akkor nem fogom kidobni :D

Bár vga BIOS-t sem tervezek cserélni.

2015. júl. 14. 16:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Na álljunk meg két szóra :D Azért annyira nem értek a gépekhez. VGA bios alatt/video bios alatt az integrált kártyát kell érteni? És mit takar az, hogy beflashel-t?
2015. júl. 14. 23:04
 17/17 P.O.C. ***** válasza:
100%

Video BIOS bármilyen videokártyáknak van. Nem olyan BIOS, mint az alaplapnak van. Nem tudsz oda belépni, de külső szoftverekkel tudod módosítani. Órajeleket, feszültség értékeket, ventilátor szabályzást stb. Nagyon nem ajánlott piszkálni. A VGA gyártó is csak nagyon fatális hiba esetén ad ki másikat. De a legtöbb esetben abszolút nem ad ki másikat.

A flash -elés meg konyhanyelve a EEPROM írási folyamatának. Az EEPROM az a chip amin ez a BIOS program megtalálható.

2015. júl. 15. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!