SOS! Van lényeges különbség ha az SSD 6GB/s-os (SATA-3), de az alaplapon csak 3GB/s-os (SATA-2) foglalat van?
Pl. 50 MB/s-al lassabb az írási és/vagy olvasási sebbesége az ssd-nek.
Név szerint az Intenso Top 128GB-os SSD-re gondoltam.
Mert néztem oldalakat,ahol azt írták hogy van,és láttam olyanokat is ahol azt írták hogy szinte semmi különbség nincs.
Miért nem egy normális SSD-t veszel? Kingston, Samsung, Adata, ezekből válassz. Nem ismerem a márkát, de biztosan nincs az ajánlottak között.
Semmilyen különbséget nem fogsz észrevenni. Az észrevehető gyorsulást a 4K (véletlenszerű olvasás/írás) érték javulása eredményezi, de ez az érték még SSD-nél sem éri el a SATA legkisebb verziójának max adatátviteli sebességét. Szóval még SATA1-es porton is megfelelően gyors az SSD. A mindennapi használatban és a sebességérzetben az sem számít, hogy 300 vagy 500MB/s max sebességre képes az SSD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!