IPS vagy 144 hz-es monitor?
9.
Utolsó mondatot félreírtad.. >.>
10. Elég ha egy összehasonlító videót nézel, és látod mennyire simább és gyorsabb(nak hat) a kép.
Nem hiszem, hogy a kérdező HC lövöldés lenne. A CRT teljesen más műfaj, ott folyamatosan frissíti vertikálisan a képet, így nem is szabad 100-120Hz alatt használni.
A 240Hz meg nem hiszem hogy bullshit, mert az Eizo az egyik legnevesebb professzionális monitorgyártó, akinek nem éri meg ilyenekkel égetni a fejét.
Tudom ez nem teljesen ide tartozik, de a 3D tévék technikai okok miatt több 100Hz-en dolgoznak.
Na mindegy, továbbra is az a véleményem, hogy nem éri meg ilyen túlárazott gémer cuccokat venni, mert ennyiből már monitort is lehet vásárolni. Elhiszem hogy valamivel folyamatosabb a kép, de ettől még egy kazuár játékos nem fog hétszer betyárosabban lőni. Szerintem manapság teljesen jó kompromisszumos IPS-ek,, VA-k vannak. Az input lagjuk sem nagy, Dellből meg ahogy írtam ha játszik, berakja 75Hz-re azt' jólvan.
Az viszont hogy egy 30 ezres monitort megvesz 80 ezerért az nonszensz. Már csak elvből is kerülni kéne az összes gamer matricás lehúzást.
Köszi a válaszokat!
Azt hiszem akkor egy kicsit elhalasztom a monitor vásárlást, mert igazából olyanra vágyom, ami IPS paneles (sokkal szebb színek), 144 hz-es (CS:GO-hoz leginkább, elvileg tényleg sokat számít) és nem kerül annyiba, mint amennyibe most. Talán idővel lejjebb megy az áruk.
Karácsony előtt szoktak árat csökkenteni, új modelleket behozni. Talán lesz valami 80-100k alatt, mert nyakunkon a FreeSync már tavasz óta.
Talán megvárják hogy a pár pc fanatik bevásároljon a 150-200k árakon, aztán lejjebb viszik, hogy jobban fogyjon. A tévéknél is valami új trend megjelenik félmillióért, aztán 2-3 éven belül már 200-ért dobálják.
Valóban elpötyögtem a 9.est.
Az eizo 240hz-e bullshit. Interpolált!!! Csupán a ghostingot tünteti el.
30fps-el 1.6 ozni? Neked elég volt? Na ezért maradtál még publikon is a legalján.
Én versenyszerűen csézek 2004 óta, megjártam mo. legnagyobb lanjait, és körülbelül 2éve kellett egy 75hz-es lcd-vel játszanom pár hetet. Inkább vettem egy CRT-t. 100x jobb. 100x. Látom akadni a képet rajta, mert én hozzá vagyok szokva a jóhoz. Persze aki 30fps-el csézik, annak kra mind1, de nem hiába ő a fszláma, és nem én.
Bocs, igazad van, utána kelltt volna olvasnom, tényleg csak 120 duplázva a marketingért. Ettől független jó monitor (az árát leszámítva).
Jó, értem hogy profi játékos vagy, de nem mindenkinek vannak ilyen igényei (egyébként lehet hogy nálad a kijelződ nagy input lagja is benne lehetett a képben). Minden technológiának megvannak a maga hátrányai. A CRT vibrál, és sok helyet foglal, a TN-nek rosszak a képi tulajdonságai, az IPS-nek bevilágítása van, a plazma ghostingol, az IPS/VA-ból drága a 120Hz. Csak azt mondom, hogy mindennapi használat során a TN-nek több a hátránya, mint az előnye. Ha 40-50-ért árulnának normális 120Hz-es TN-t azt mondanám vegye meg és próbálja ki, de 80-90 ezer már iszonyat sok pénz egy letűnt technológiáért.
2ms-s monitor volt, nem azt láttam. A monitor szélén a perifériás látásommal a texturák ahogy eltüntek a monitor szélén láthatóan akadozva mentek. Ezen túlmenően pedig leülvén a kis 180hz-es CRT-hez mindjárt felüdülés volt, mind a szemnek-mind a skillnek. :)
Nem vagyok profi. Annak idején minden valamire való CS játékos tudta, hogy 100hz alatt nem lehet CS-zni rendesen. Mára már sokan elfelejtették, de ez legyék az ő bajuk. ;> Ha valaki normálisan akar CS-zni, nem adhatja 100hz alá. Egyszerűen nem.
Igaza van.
Egyszer belekóstol az ember ezekbe,utána nagyon nehéz alább adni.
Én ugyanígy vagyok,amikor nincs időm,és SD-ben kell letöltenem egy filmet.
A falat kaparom tőle néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!