IPS vagy 144 hz-es monitor?
Nincsen.
Tökmind1 melyiket veszed, de mivel kompetitív FPS-ekkel játszol ezért a 144Hz-et ajánlom.
Kompetitív játék közbe úgyis telibe sz*rod a tájat.
Van 240Hz-es IPS az Eizo-tól, de 150k
A TN 18bitnyi bitet tud megjeleníteni, plusz van egy dithering nevű eljárás, amivel mesterségesen úgy zajosítják a képet, hogy színhűbbnek hasson.
Az IPS ezzel szemben 24 bitnyi színt tud megjeleníteni.
Tehát 260 ezer szín vs 16 milliárd színről beszélhetünk az átlag kijelzőknél.
Szerintem válaszd az IPS-t, mivel szebbek a színei, jobbak a betekintési szögei. A 144Hz biztosan meglátszik (persze ha van stabil 120/144 FPS-ed csak akkor), viszont magát a játékmenetet a placebon kívül nem feltétlen befolyásolja. Egyébként a Dell monitorok közül többet is fel lehet húzni 72 (3x24FPS filmezéshez), illetve 75Hz-re.
Link:
H IPS vagy VA paneles variánst veszel, akkor ezekre érdemes figyelni:
-PWM mentes=flickering free legyen lehetőleg (a PWM-es háttérvilágítás gyors vibrálása fárasztja a szemet, egyeseknél fejfájást is okozhat)
-23-24" felé nem érdemes FullHD-ban menni, hacsak nem nézed távolabbról
-Praktikus olyat venni, ahol állítható állványa van
-Érdemes nézegetni a 16:10 képarányú monitorokat is. Sajna inkább 50-60k felett jellemzőek, de nekem jobban bejön ez a magasabb kép, mint a 16:9.
Ha TN-t veszel, akkor viszont csak olyat nézz, aminek állítható talpa van, mert úgy kell bajd beállítani, hogy a szemed lehetőleg pont középre, a közepe és a teteje közti síkra nézzen. Pl. ha emelvényes asztalod van, vagy alacsony széked, akkor felléphet enyhe függőleges torzítás.
144hz, eszedbe se jusson 120hz alá adni, ha már mondjuk cs:go-zol. Ég és föld a különbség! Én még tn esből sem tudok megfizetni ezt, ezért van CRT-m. Engem a jó isten sem fog rávenni, hogy 100alá menjek.
BTW aki elhiszi az eizo 240hz-es bullshitét az madár.
És ne casual gamerektől kérj tanácsot, hamár online fps ről beszélünk... 99% itt hétvégi játékos, nekik többet számít a látvány, mint a teljesítmény.
Döntsd el magad is, neked az kell, hogy szép legyen a táj, miközben agyon lőnek, vagy inkább te akarod agyon lőni őket, és pont telibe leszarod, hogy mennyire szép közben?
Ha a 2. vagy ne is játsz FPS-el szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!