Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Haldoklik a gépem, mi rossz a...

Haldoklik a gépem, mi rossz a gépembe? (játék, oprendszer)

Figyelt kérdés

His Radeon HD 4850 512MB V.Kártya

2G DDR2 :Ram

1TB+80G :Vinyo

Intel Celeron Dual-Core Inside 2Ghz :Proci

Asrock 4Core Dual -Sata2 :Alaplap

HKC Usp 3430 Ultra Silent Power 430W :Táp

Minden játék szaggat rajta vagy lassú. A régi játékok is, és még a mai játékok se mennek rajta tökéletesen. + még ha torrent is bevan kapcsolva akkor szinte mozgathatatlan az egér. És beáll a gép. Tudna valaki segiteni???

2010. márc. 4. 15:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Tegyél fel egy CCleanert és egy Ashampoo 5-öt. Azok kitakarítják a gépet.
2010. márc. 6. 17:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Jav.: Ashampoo Win Optimizer 5 és a CCleaner. Ezek rendszerkarbantartó programok, amit időnként érdemes használni.

2010. márc. 6. 17:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezek a Win7-es okoskodások nagyon tetszenek...:D

Apám gépére win 7-et telepítettem, 1gb ddr2 800-as ramra, és egy celeron dual 2,6-os procira... Láss csodát, repked a win7, és az NFS Most Wanted is remekül elvan...:)

2010. márc. 6. 18:58
 14/16 anonim ***** válasza:

A Windows7 jó.

Ha szaggat a játékoknál, és kifagy, szinte biztos, hogy valami túlmelegszik a gépben ( proci, videókártya, memória de van olyan is, hogy az alaplapra integrált lankártya fagyasztja be a gépet). Ekkor egy alapos takarítás kellene neki. Lehetőleg pasztázd újra a procit is.

Az itt felsorolt alkatrészek kb 180-230W ott vesznek le a táptól alapállapotban, játék közben ez felmegy 300-340-re. Plusz pár extra is lehet benne, ami még húzhat a tápon..... bár szerintem nem a táp a hibás.

Ha kitakarítod, ne felejtsd el a ventiket lefogni, mert túlpöröghet és " csapágyas " lesz ( működni fog, de baromira zajos lesz). Ekkor nézd meg a csatlakozásokat is, tényleg lehet I/O hiba, vagy egy leállt venti is...

""""""Bios beállításokat írd le egy papírra, majd állítsd be auto-ra. Próba.... (játék) ha jobb, hagyd így, ha rosszabb próbálgatni kell egy két dolgot ( vigyázat!! a rossz beállítás tönkre is teheti a gépben lévő alkatrészeket, ez a tanács csak végszükség esetére van, és akkor is az a legjobb, ha ezt inkább egy "szaki" csinálja, mert ha elrontja, ő fog fizetni, nem te!!!!!!!!!!!!) """"""

Érdemes Pl: Sumo-val rákeresni a driverekre, hátha van frissebb.

Ccleanert futtass, nézd meg, hogy milyen progik futnak a háttérben ( adobe update, Office gyorsindító.....), ezek nem szükségesek, csak erőforrást vesznek el.

""Ccleaner helyett jó más windows 7 kompatibilis "rendrakó" is.....""

Online játékoknál szinte megáll a gép, ha közben folyamatos a fel-és letöltés. Kapcsold ki a torrent kliensed...

A directx-et is nézd meg, ha van frissítése, tedd fel...

Ha még így is nagyon szaggat a játék, indítsd el kompatibilitási módban, fentebb leírták, és sok esetben tényleg jobb.

Ha semmi sem használ, winyótörlés, és windows install....

Remélem, segített a leírás :-)

2010. márc. 7. 11:55
 15/16 A kérdező kommentje:

Thx mindenkinek! Annyit megtettem hogy a régi gépházambol átpakoltam egy másikba, igy széthuztam majdnem mindent, kivéve a procit! (azt azért nem mert kicsit nehéz visszapattintani a pöcköket, és sokat szoktam kinlodni vele)

Hát összedugtuk, hazavittem(mert havernál csináltuk)...és ugyanolyan rossz sajna :(...Csak most annyi hogy hazavittem és utána beleraktam a Hálókártyát, és nem jo a net! Hiába törlöm és inditok uj netet sose indul el! Van amikor világit a gépbe a hálókábel, de néha ha ránézek azt veszem észre hogy nem világit, és nem tom miért.

Valaki még ebben tudna hozzáfűzni valot!

Már elszántam magam hogy beviszem egy szervizbe, csak hát az időbetelik, mert kocsit kell szereznem, mert a legközelebbi város ahova vihetem 25-30Km-re van tölem :D :( És ott remélem olcson megnézik és tudnak vele valamit cisnálni. De ez még kérdéses, hogy igy lessz-e:(

A hálókártyának müködnie kell mert havergépét az enyémhez kötöttük. Köszönöm az eddigi ötleteket, és ha van még valami, szivesen várom!

2010. márc. 8. 08:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Thx mindenkinek! Annyit megtettem hogy a régi gépházambol átpakoltam egy másikba, igy széthuztam majdnem mindent, kivéve a procit! (azt azért nem mert kicsit nehéz visszapattintani a pöcköket, és sokat szoktam kinlodni vele)

Hát összedugtuk, hazavittem(mert havernál csináltuk)...és ugyanolyan rossz sajna :(...Csak most annyi hogy hazavittem és utána beleraktam a Hálókártyát, és nem jo a net! Hiába törlöm és inditok uj netet sose indul el! Van amikor világit a gépbe a hálókábel, de néha ha ránézek azt veszem észre hogy nem világit, és nem tom miért.

Valaki még ebben tudna hozzáfűzni valot!

Már elszántam magam hogy beviszem egy szervizbe, csak hát az időbetelik, mert kocsit kell szereznem, mert a legközelebbi város ahova vihetem 25-30Km-re van tölem :D :( És ott remélem olcson megnézik és tudnak vele valamit cisnálni. De ez még kérdéses, hogy igy lessz-e:(

A hálókártyának müködnie kell mert havergépét az enyémhez kötöttük. Ám arra gondoltak haveromék hogy az alaplap nem kompatibilis a videokártyámmal! Azért van az hogy szaggatnak a játékok, filmek csikosak és lefagynak...stb. Igaz ez? Köszönöm az eddigi ötleteket, és ha van még valami, szivesen várom!

2010. márc. 8. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!