Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan járhatok utána, hogy...

Hogyan járhatok utána, hogy processzor kitud-e hajtani egy vga-t?

Figyelt kérdés
2015. júl. 8. 20:26
1 2
 11/20 Osynho ***** válasza:
Igazából a kérdés kicsit okafogyott, mivel a 840-essel nem nagyon fogsz játszani egy komolyabb játékkal full hd felbontáson. :)
2015. júl. 9. 00:22
 12/20 A kérdező kommentje:
BF4-et multit elég szépen elviszi ez a kártya: https://www.youtube.com/watch?v=dj2nivXKFGo
2015. júl. 9. 09:43
 13/20 Osynho ***** válasza:

Az elég szép elég relatív dolog. Van akinek már az is elég, ha elindul. 64bites memóriabusz ddr3 rammal már meghatározza a sebességét, sajnos.

[link]

Alul találsz játék teszteket. 1366x768, közepes grafikával játszható, magas beállításoknál már rezeg a léc. És ez még igen messze van a full hd-tól? :) 1080p, ultra esetén kemény 11fps-t tud. Nyilván nem erre a grafikára való, de azért látható, mit tud a kártya.

2015. júl. 9. 10:12
 14/20 A kérdező kommentje:
Láttam ezt a tesztet. A ddr3 memóriája az nem érdekel kicsit sem, azzal nem lesz gond. Az asztali gépemben 4gb ddr3 1333mhz ram van a HD7770 videókártya mellett és tökéletesen elég hozzá a ram, akkor a laptop ram-jával sem lesz semmi gond sem. Ha a laptop procija kitudja hajtani a vga-ját, akkor ez a laptop nekem tökéletesen megfelelő, és attól hogy full hd a laptop még lejjebb tudom venni a felbontást a játékon :)
2015. júl. 9. 10:19
 15/20 Trevor. ***** válasza:
Igen, de LCD csak natív felbontáson szép. Az a 64 bit pedig kész vicc, amikor a 12 (!) éves Radeon 9200 videokártyám is 128 bites.
2015. júl. 9. 10:26
 16/20 Osynho ***** válasza:

Nem érted... Egy szót nem írtam a laptop ramjáról. Azzal valóban nem lesz gond. Nekem ddr2-es ramjaim vannak és full hd-n jászok. :D A vga-n van ddr3, ami lassú. Ezt 64bites memória busszal társítva nagyon alacsony sávszél jut. Ez kevés a full hd-hoz. ddr5-ös vga-k alkalmasak komolyabb játékra, min 128bites busszal.

Ha láttad a tesztet, akkor mi a kérdés? :) 1366x768-ra való a vga.

"a a laptop procija kitudja hajtani a vga-ját, akkor ez a laptop nekem tökéletesen megfelelő"

Ja, tök jó, hogy "kihajtja" a proci a vga-t, de ha akadozik a játék, akkor nem vagy kisegítve.

"és attól hogy full hd a laptop még lejjebb tudom venni a felbontást a játékon :)"

Az lcd kijelzőt nem natív felbontáson használva moslék képminőséget kapsz.

2015. júl. 9. 10:27
 17/20 A kérdező kommentje:
Értelek, szóval ha leveszem a felbontást full hd monitoron akkor nagyon leromlik a minőség. Köszi a segítséget.
2015. júl. 9. 10:34
 18/20 Osynho ***** válasza:
Igen, mivel ilyen az lcd technológia. Kevesebb pixelt kell kirajzolnia ugyanannyira, életlen, mosott lesz a kép. Próbáld ki az otthoni gépeden. Tegyél be egy word dokumentumot, és vedd le a felbontást. Aztán figyeld a betűket.
2015. júl. 9. 10:38
 19/20 A kérdező kommentje:
Igazad van. Akkor is valószínűleg ezt a laptopot fogom választani, mert ebben az árketegóriában a többi laptopnak 1366x768-as felbontása van, viszont 40-50%-al gyengébb bennük a videókártya.
2015. júl. 9. 10:52
 20/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
42%

2957U keves lesz a bf4 nek 'es a 840M nek is

i3 as laptopot nezz, ettol viszont jobb nem kell

mivel a laptoptervezok teljesen reszegek manapsag ezert nem lehet olyat mondani hogy ugy tervezik oket hogy "kihajtsak" egymast

azt raknak a laptopba ami epp kezukbe esik, eltanultak a eloreoszerakott gepkeszitoktol, hisz igy tesznek minel nagyobb profitra szert, oket egy csepet sem erdemli a felhasznalo, kereskedelmi vilag, a penz vilaga

sok gari kell egy laptopra az a fontos es hogy 100szor is megnezd mit is veszel es azonos arban valahol nincs e ertelmesebb vetel

de aznutobbi idoben 250-300ezer alatt majdhogynem csak hulladekot gyartanak laptopbol, regen 150ezer volt az alsohatar most emelelkedett az eletszinvonal...

2015. júl. 10. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!