Néha ha terhelés alatt van a gépem nagyon hangosan elkezd hűteni. De olyan hangja van, mintha fel akarna robbanni?
Figyelt kérdés
Megnéztem SpeedFan-ban és akkor csinálja ezt amikor a temp3 50° fölé megy de mit jelent a temp3? Nemtudom melyik hűtőt kéne kicserélni a proci vagy a gpu hűtőjét.2015. júl. 7. 18:02
1/4 Trevor. válasza:
Ki kéne portalanítani és újrapasztázni a processzort és videokártyát.
2/4 A kérdező kommentje:
Nemrég takarítottam és pasztázva is lett 1 másik kérdés: Úgy veszem észre, hogy a proci hűtő a hangos. AMD Phenom II X4 965 3.4GHz procira milyen olcsó hűtő van? Nem gyári van benne, de aki cserélte használt hűtőre cserélte és szerintem ez kezdi feladni.
2015. júl. 7. 18:11
3/4 A kérdező kommentje:
Esetleg 1 alulfeszelés segítene neki? Ha igen megpróbálom de nem csináltam még, úgyhogy kicsit félek h elrontok valamit.
2015. júl. 7. 18:15
4/4 Trevor. válasza:
Alulfeszeléssel lehetetlen bármit is tönkretenni, szóval egy próbát megér. Legfeljebb lefagy a gép, ha túl sokat veszel vissza a feszültségből. Ilyenkor ha nem hozná be reset után a BIOS-t, akkor BIOS reset (áramtalanítod a gépet, alaplapi elemet kiveszed pár percre, visszarakod, áram alá helyezed a gépet, ilyenkor alapbeállításokra áll vissza a BIOS), majd tovább játszol a kisebb feszültséggel. Tönkretenni ilyen módon a processzort lehetetlen. De nem biztos, hogy ez a baja, meg kéne nézni, hogy amikor nagyon hangosan kezd el hűteni a gép, akkor hány fokos a processzor (pl. Aida 64, pontosabb, mint a SpeedFan). Ha nem túl magas, akkor lehet, hogy csapágyas a venti, vagy túl poros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!