Mit tehetek ha megadta magát a WD My Passport tipusu 2,5" külső merevlemezem és sok fontos adatom volt rajta amiket szeretnék még látni?
Szóval, egyik napról a másikra a 2TB-os 2,"-os Western Digital My Passport külső merevlemezem nem olvashatóvá vállt. Windows Xp-vel használtam legutóbb és tökéletessen működött(nem ez volt az első alkalom) aztán most, hogy bekapcsoltam és összedugtam nem csinált vele semmit csak tekerte és folyton lefagyasztotta az explorer.exe-ét. Rádugtam egy Windows 7-es gépre, az meg megkérdezte, hogy formázhatja-e. Nem engedtem neki.
És akkor itt jutottam el oda, hogy megnéztem 2 Linux alól is és mind a kettőnél ezt a hibaüzenetet kaptam :
"Error mounting /dev/sdc1 at /media/lubuntu/2048GB WDŽ MyPassport 2,5" HDD: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sdc1" "/media/lubuntu/2048GB WDŽ MyPassport 2,5\" HDD"' exited with non-zero exit status 13: ntfs_attr_pread_i: ntfs_pread failed: Input/output error
Failed to read vcn 0x4: Input/output error
Failed to mount '/dev/sdc1': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details."
Ezek uán milyen lehetőségeim vannak az adatok megmentésére és a merevlemez újboli használhatóvá tételére?
(előre is köszönöm a válaszokat)
Köszönöm a választ!
kiróbáltam, kért egy újrainditást és újrainditás után leellenőrizte a merevlemezt, most megint újrindult, de ugyan az a helyzet, nem változott semmi, nem indul és formázni akarná a Win7. ránézek linux alól is hátha ott lett valami változás.
Linux is ugyan azt irja ki úgyhogy ott sincs válltozás. (sajna)
Más lehetőség esetleg? valahol olvastam olyat hasonló HDD hibával kapcsolatban, hogy direktben kell a gépre kötni az usb vezérlője nélkül. nekem az is jó megoldás lenne ha lenne egy szakembe aki szétburitja és megkeresi a hibát és egy cserével kijavija azt, de milyen szakember foglalkozik ilyesmivel, és hol találok Pécsett ilyen embert ha én nem tudom magam megoldani?
Köszönöm!
(bevallom azt hittem 10000Ft körül megúsznám a lemezek áthelyezését)
azért nem csináltam bitonsági másolatokat mert nem volt 36000Ft-om még egy ekkora HDD-re, hogy 1,8TB-nyi adatot tükörben tároljak.
Kiszedtem a tokból még tegnap, de sajna nem jutottam előrébb, nem Sata-USB átalakitó elektronikás a cucc mint a másikaknál. Itt konkrétan egybe van épitve a vinyó alaplajával az USB-csatlakozó, van még ez mellett 6 pár tüskés kivzetés szerintem az elektronika felokositásához és még két másik tüske ami a tápellátást biztosithatta a gyárban a beállitási folyamat alatt.
Jövő héten, ha hazamentem, nekiállok kipróbálni a recovery programokat amiket ajánlottatok. (2TB-hoz szerintem kb.: több mint 1 hónapig fog menni a gépemen a visszaállitás ha beindul, egy 4 GB-os pendrive-val kipróbáltam egy programot, azt több mint 5 órán keresztül tekerte amég a folyamat végére ért)
Szóval Köszönöm a segitségeteket, mindenképpen előrébb vagyok mint ahol voltam, Ujra van remény!
Találtam egy bootolható recovery programot ami a többi rendszerrel ellentétben meg tudja nyitni a merevlemezt és látja a fájlokat is most azon vagyok hogy rájöjjek a használatára.
-> MiniTool Power Data Recovery Boot Disk v6.8
nem ingyenes (de torrentről ingyen lejön)
A cél az, hogy lementem a fontos cuccaimat, formázom a HDD-t és beállítomegy másik vinyóm mellé RAID1-nek ha fel tudom éleszteni. (erről az adatok átkerülnek egy új vinyó párra ugyan úgy RAID1-ben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!