Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon fontos segítséget...

Nagyon fontos segítséget kérek! A külső merevlemezem azt írja ki nagyon fontos mappánál, hogy "a fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható" mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés
próbáltam már javítást,de az két hét folyamatos munka során se tudta befejezni,ezek a fájlok pedig rettentően fontosak,talán az állásom múlik rajta,ha minden,évek munkája eltűnik.

2015. júl. 3. 18:36
 1/4 anonim ***** válasza:

sajnos nem hiszem, hogy tudok segiteni

de az elotte szolot sem akarom leszolni, kicsit durva volt :(

azert ebbol tanulsz, hogy legkozelebb hasznalj biztonsagi mentest, akar tobbet is :)

probaltad csokkentett modban a rendszert? hatha annyit enged, hogy mozgatsd / hasznald a file-t, hogy akar masolatot csinalj belole?

2015. júl. 3. 19:17
 2/4 A kérdező kommentje:
A probléma az,hogy itt több száz gigabyteról van szó,így azt nem könnyű backupolni, mostanság akartam egyébként egy másikra beruhazni,csak elég drága egy normális darab,sajnos csökkentett módban sem működik,akkor ez mindenképpen kuka?
2015. júl. 4. 06:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindenképp vidd szakemberhez! Lehet, hogy egy valag pénzt ki kell majd adnod érte, de más lehetőség nincs. Minden egyes rossz próbálkozás csak ront a visszaállítás lehetőségein.

De lehetőleg tényleg szakemberhez vidd, ne valami ismerős kóklerhez!

Tudom, hogy most a kioktatás a legkevésbé sem hiányzik, de ha valami olyan fontos, hogy az állásod múlik rajta, akkor talán tényleg csinálnod kellett volna róla mentést. Ne haragudj meg, de aki évek munkáját képes egy akármikor visszaállíthatatlanul elromolható eszközre bízni, az nem alkalmas rá, hogy azzal az eszközzel dolgozzon. Semmi személyeskedés, de ez kb olyan, mint ha ipari alpinistaként tojnál a biztosító kötélre.

Igen, persze, kifogások mindig vannak. Macerás backupolni, meg több száz gigabájt van, stb, stb.

Több év munkájáról van szó, ha jól értem. Azért több év alatt le lehetett volna archiválni ekkora adatmennyiséget. Számoljunk csak kicsit utána:

Egy írható DVD (kerekítsünk) 4,5 GB. (Általában a teljes kapacitást nem tudjuk kihasználni, mindig kárba vész egy ki kapacitás.) Egy 25-ös dobozzal 112,5 GB. Tíz dobozzal pedig már több, mint egy terabájt.

Ahol én szoktam venni, ott egy 25-ös doboz 4800 forint, és ráfér (durván lefelé kerekítve) 100 giga. 3 év alatt pedig 15 ezer forint baromira nem nagy extra kiadás azért, hogy mindened biztonságban legyen, és ne kelljen az állásod elvesztésén aggódni.

Itt írtam is bővebben erről a témáról. [link]

Persze, egy mentés sem nyújt 100%-os biztonságot, de a semminél azért több. Én annak a híve vagyok, hogy minden legyen meg 3 példányban, ami pótolhatatlan, és kiemelten fontos, az 4-ben. Egy példány kiírva jó minőségű DVD-re, és elrakva egy párától és közvetlen hőtől mentes szekrény mélyére. Egy legyen lementve valamilyen más jellegű adathordozóra (pl. külső vinyó, egy egy terás ma már nem annyira luxus.) Egy példányban meg mindent ki szoktam írni, mihelyett összegyűlik egy DVD-nyi anyag. Meg ugye a legtöbb dolog ott van a vinyón.

Macerás? Kicsit tényleg az. De macerásabb új munkahelyet keresni, vagy félmilliót kipengetni a Kürtnek.

2015. júl. 5. 23:47
 4/4 E1D1E ***** válasza:

MiniTool Power Data Recovery Boot Disk v6.8

[link]

Nálam ez álítja vissza az összes fájlomat jelenleg (2TB-nyi adatot)

2015. júl. 23. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!