Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elsődleges merevlemez beállítása?

Elsődleges merevlemez beállítása?

Figyelt kérdés

Adott 3db merevlemez a gépemben, egy rendszer SSD és két adattárolásra (oprendszer nélküli) használt HDD.

A masina szépen be is bootol SSD-ről, de ettől függetlenül az egyik HDD-t veszi elsődleges merevlemeznek.

A BIOS-ban a boot sorrend megvan, a lapon 0. SATA helybe van dugva, tehát ötletem sincs.

Hogyan kéne beállítani hogy ténylegesen azt is kezelje elsőnek?

2015. júl. 6. 05:59
1 2
 11/11 coopper ***** válasza:

Szia.

Igazavan P.O.C.-nak, de valószinűleg az kevés lesz a megoldáshoz, a kérdés az, hogy miért is :

A csere után előforduló bootmanager hiba a következőt jelenti (szerintem) : telepitéskor nem a 100 Megás - 2 Gigás particióra kerültek a rendszerinformációk, hanem arra a merevlemezre, amit most elsődlegesnek vesz a windows.

Tehát rejtett fájlok megjelenitésének bekapcsolása után (vagy totalcommander megfelelő beállitása után) keresd azon a merevlemezen a következőket :

- Rejtett BOOT mappa benne országonkénti almappákkal (pl. hu-HU)

- Rejtett bootmgr file.

- Rejtett IO.SYS file.

- Rejtett MSDOS.SYS file.

- Nem rejtett SYSTEM file.

- Nem REjtett Recovery mappa benne Rejtett system32 és rejtett WindowsRE

Ha megtaláltad őket akkor az 5/10-dik hozzáasszólásomban leirt út az ami járható.

Sok sikert.

üdv.

2015. júl. 6. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!