Hogy tudnám megmagyarázni a barátomnak hogy a HKC, Akyga, Codegen, stb hulladék tápok nem jók, és hazavághatja az egész pc-t?
Ha tudnád, hogy én mennyit szenvedtem azzal, hogy rábeszéljem a haveromat arra, hogy a 400W-os Colorshit vagy milyen tápját lecserélje egy 400W-os FSP-re...
Beszéld rá őt erre: [link]
Ez lazán elbír egy húzott i5-t és 2db GTX 970-et.
Hát ha neki nem gond, hogy tönkremegy 2db GTX 970 és i5, akkor megérdemli.
Mondd el neki, hogy a szar tápok ingadozó feszültséget adnak, ez tönkreteszi többek között a merevlemezt, túlfeszültség, áramingadozás hatására tönkreteszik a gépet a 230V-al és leéghet, felrobbanhat. Apropó (tudom, ez gonosz), neked milyen tápod van?
Ő pénze... :-)
Codegen táppal is évekig elmehet a gép, ideális körülmények esetén.
De ha ingadozó feszültség, áramerősség, vagy épp csúcson járatja a gépet, és hosszan nagy fogyasztású hardvert kell kiszolgálnia,
hamarosan jelentkezhetnek "megmagyarázhatatlannak" tűnő problémák.
Megspórol 10 ezer forintot, de ha gond lesz a 10× -esét bukhatja.
+ hosszú távon még az egyszeri 10 ezer többszöröse is lehet a villany fogyasztáson.
Én hagynám, vegye csak meg, saját bőrén majd megtanulja, ha egy pillanatnyi áram kimaradás után az a kicsi túláram amit jobb tápok kivédenek végig megy a hardvereken, és vehet új alaplapot, videokártyát...
Az jó, nekem Chieftec CTG-500, SLI nélkül 1db GTX 970-nek elég lenne az enyém :P
Jobbat nem tudok, mint hogy rábeszéled és mondod, hogy neked is minőségi tápod van. Nekem is a rábeszélés segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!