Akyga, Codegen, M-Tech, FSP, APPROX, Chieftech, Be Quiet, Cooler Master, Gigabyte. Melyek a legjobb tápok?
Mit szabad venni?
Mire kell ügyelni?
Jó lenne ha mindegyik márkáról irnátok valamit.
Akyga, Codegen, M-Tech, APPROX: az összes kuka, egy rántás, és oda a géped.
Gigabyte tápokról nem sokat tudok, nem abban erősek, de attól lehet, hogy jók.
Chieftec, Cooler Master: Vannak kifejezetten jó, ahogy gyenge szériáik is, előbbinél a CTG, utóbbinál a G széria jó.
Be Quiet tápokról is jókat szoktak mondani úgy tudom, de nem rosszak.
Az FSP a majdnem a legteteje, ilyet érdemes venni.
Akyga - Jól hangzó japános neve van, de igazából a leggagyibb kínai, kerülendő.
Codegen - Ezt ősidők óta nagyon rossz márkának tartják, mert a legtöbb előre összerakott gépet ilyen tápegységgel adják el. Szerintem ennek a félelemnek nagyobb a füstje, mint a lángja, úgyhogy annyira azért nem kell tőle óckodni, mert vannak kifejezetten jó darabjaik, de azért nem is ajánlott márka.
M-Tech - Szintén Akygához hasonlóan ótvar minőség.
FSP - Egyik legnagyobb OEM gyártó a Delta mellett, és a listán az egyetlen. Az olcsóbb darabjaival vigyázni kell és a drágább darabok közé is be-be csúszik néha selejt, de összességében messze megbízhatóbb, mint a többi felsorolt.
APPROX - Erről még nem is hallottam.
Chieftec - A közhiedelemmel ellentétben ő nem OEM gyártó. Van néhány híresen jó ár/érték arányú, prímán sikerült szériája (pl. CTG) - a jobbakban Delta, a kevésbé jókban CWT áramkörökkel. A többi viszont kerülendő.
Be Quiet - Halk hűtés, ahogy a neve is mondja, de vigyázni kell, hogy tőlük se a legolcsóbbat vegye az ember.
Cooler Master - Szintén egy eredetileg hűtős cég, de az elmúlt pár évben nagyon belenyúltak a lecsóba a negatív értelemben, rengeteg elsülő tápjuk volt. Tavaly év végén elvileg frissítették a termékpalettájukat és megpróbálták kigyomlálni a gagyit, de azért nem árt az óvatosság.
Gigabyte - Közepes-gagyi, de a Chiefteccel holtversenyben mégis talán a második legmegbízhatóbb a listán.
HKC kb. M-Tech minőségű.
Itt egy remek szemléltető videó:
A legolcsóbb szériái nem nagy számok, de a drágák elég jók.
Én a Seasonic-ot jobban ajánlom ilyen kategóriában.
Vagy az XFX tápokat. (ezekben Seasonic belső van)
prohardver.hu >>> "Melyik tápegységet vegyem?" (ez egy nagy topik tápokkal kapcsolatban mindenről)
Pontos típust kel nézni és az alapján a belsőt megtudni és a táp egyéb tulajdonságait
Játékos gép alá elengedhetetlen a minosegi es eros tap
Irodai gep az tonkremehet (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!