Router márkák közül a, TP-Link, D-Link, Cisco, Edimax, Asus, Linksys a jobb?
Szerintem a TP-Link inkább ma már középmezőny. Egyre több belőle az instabil példány. Előnye, hogy felmegy rájuk az OpenWrt és klónjai, ami stabilabbá teszi őket és rengeteg mindenre alkalmasak lesznek.
Cisco és a Linksys ma már egy cég. Sokan ezeket tartják a legjobbaknak. Hátrányuk, hogy megfizethető kategóriában csak butított vacakjaik vannak, ami már többet tud, mint egy mezei router, az erősen zsebbe nyúlós. Az Asus -t a TP-Link fölé helyezném, mert intelligens firmware van rajta gyárilag, mai sok mindenre jó, és stabilabb mint a TP-Link.
Az Edimax valamiért nem túl népszerű Magyarországon, nem sokkal találkoztam eddig. Amivel mégis, az általában tette a dolgát. A D-Link régen jó volt, most már mintha elfejtettek volna routert gyártani. Néha megmagyarázhatatlan hibákat csinál és a Wi-Fi -je is gyenge.
Az én sorrendem csökkenő irányba:
- Cisco/Linksys (kivéve az olcsó modellek)
- Asus
- TP-Link
- D-Link
- Edimax (De csak azért mert kevés róla a tapasztalatom)
P.O.C:
Nekem azért egy kicsit más tapasztalataim vannak a sorrenddel kapcsolatban:
- Cisco/Linksys (egyértelműen nyerő. Bár több halott Linksys van nálam, mint D-Link)
- D-Link (nálam a favorit. Szolgáltatásokban, hardverben veri az otthoni routereket, switcheket) Kíváncsi vagyok, neked milyen tapasztalataid voltak vele, hogy előrébb került az instabil, használhatatlan tp-link?
talán:
- Asus (Ez főként a közelmúltban érkezett különösen aggasztó fw. bugok miatt esik ki.)
kiesők:
- TP-Link (Eddig csak és kizárólag problémám volt vele.)
- Edimax (nem ismerem, de dobtam már ki haldokló hálózatból.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!