Milyen router ajánlott egy udvar lefedéséhez?
Most egy TL-WR642G típusú routerem van, és nem vagyok elégedett a hatótávolságával. Lakáson belül is gyenge helyenként a jel, az udvarról pedig szinte semmi. De egy sokkal messzebbi router jelét fogom.
Érdemes még WRT54GL routert venni annak ellenére, hogy kissé elavult? Jó a hatótávolsága? Egy kb. 60 méter hosszú udvart le lehet vele fedni úgy, hogy a router kb. a lakásban, a terület 1/3-ánál van?
Vagy esetleg gondolkozzak másik, modernebb routerben? Repeatert nem nagyon akarok venni.
A TP-LINK TL-WDR3600 Routerről mi a véleményetek? Amennyibe ez kerül, annál többet nem áldoznék rá, sőt, ha olcsón tudnék akár használtan is egy nagyobb hatótávolságú routert, azzal is elégedett lennék. a WRT54GL használtan olcsó, és tudom, hogy eléggé jó kütyük, egyik haveromnak raktam is rá anno OpenWRT-t. Pöpec eszköz, csak nem tudom, az igényeimnek megfelelne-e.
Hát a 60m soknak tűnik, hogy elé pakolsz még egy falat. wrt54g-t én is preferálom, szóval ha szerzel rá nagyobb antennákat, amit a linksys gyárt hozzá, akkor esélyes beszórni az udvart.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Még mindig nem tudtam dönteni. Kaptam pár tippet, de fórumokat és vásárlói értékeléseket nézve is rengeteg ellentmondásos információt olvasok.
Nem olyan sürgős a dolog, de szeretnék egy biztos megoldást. Még mindig kissé tanácstalan vagyok. Jó lenne egy viszonylag stabil jel a 60 méter hosszú, kb 10-15 méter széles udvaron. Mivel az internetem letöltési sebessége 10mbit/s, a router sebessége nem annyira mérvadó. Ha azt a 10mbit/s sebességet tudná nagy távolságra, az tökéletes lenne.
Gépek közötti kapcsolat szempontjából nem lényeg a nagy hatótáv. Internet szempontjából viszont igen.
Köszönöm a válaszokat. Végül is találtunk a neten olcsón egy Routert az EMAG-nál, remélve, hogy jobb lesz.
Valamivel jobb lett és igazából mivel olcsó volt, így megérte volna így is, úgy is. Nem mondom, hogy elég az egész udvarra, de bent legalább jobb a jel.
A régi routert csak nem akartuk használaton kívül helyezni, az kikerült az udvarra, bekonfiguráltam bridgebe őket (és remekül látják egymást a távolság ellenére), lényegében az egész udvaron erős a jel. Bentre az új routert használjuk, kint pedig a régit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!