Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki elmagyarázná a processz...

Valaki elmagyarázná a processzoroknál mit kell nézni?

Figyelt kérdés
Mit mutatja a teljesítményét? Mi számít jónak? Ha procit veszek mit kell benne nézni a teljesítményén?
2015. júl. 2. 22:12
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Mit jelent a GHz a processzorokba?
2015. júl. 2. 22:13
 2/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
26%
azt kell nezned hogy Intel i5 legyen 1150 foglalatba :D
2015. júl. 2. 22:17
 3/14 anonim ***** válasza:
46%
Attól függ, hogy mire veszed. Ha renderelni kell, 25 2GHz-es szál is többet ér, mint 4 5GHz-re húzott.
2015. júl. 2. 22:19
 4/14 GoatSheepDog ***** válasza:
23%

Kell nézni:

-Órajel (Ghz)

-Magok száma (kettő, vagy négy)

-CHACE memória kapacitás

-A processzor típusa, mert nem mindegy hogy Intel vagy AMD, szerintem inkább az utóbbit ajánlanám ;)

Még annyit hogy minnél nagyobb annál jobb! De a processzor teljesítményét sok tényező befolyásolhatja, többek között az is hogy milyen alaplapba van építve.

Ha procit veszel olvass utánuk, kutass vélemények után, vagy csak tedd fel a kérdést.

Én válaszoltam amire tudtam. :)

2015. júl. 2. 22:23
 5/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
70%

#4 "Még annyit hogy minnél nagyobb annál jobb!"

te szerintem valami masra gondoltal :)

2015. júl. 2. 22:27
 6/14 Bence2601 ***** válasza:
45%
Attól függ mire szeretnéd használni. A GHz a processzor Gyorsaságát jelenti. Én intelhez jobban értek mint az amdhez ezért azt ajánlom. Ha játékra megy akkor 4 magos i5 procit nézz, ha renderelés/videovágás/modellezés stb akkor i7-et válassz mivel több szálas mint az i5 ezáltal. A játékhoz is vehetsz i7-et de inkább i5 mert i7 munkára való.
2015. júl. 2. 22:29
 7/14 GoatSheepDog ***** válasza:
62%

:D

Én a "minnél nagyobb annál jobb" kifejezést a proci adataira értettem (2.6Ghz, ilyesmik)

2015. júl. 2. 22:30
 8/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
62%

#2 a legerthetobb valaszt az amd sek egybop le nullaztak...

most a cpu reszletes leirasarol mar rengeteg kerdes van itt is meg neten, pl wikipedia is...

szoval... amugy is ertelmetlen a "mit kell nezni"...

a felhasznalast kell nezni, es azoknak a cpu igenyet, tehat neked felhasznalonak semi dolgod a cpu k reszletes ismeretevel, foleg ha alapveto dolgokat se tudsz...

2015. júl. 2. 22:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát azért van ez az oldal hogy megkérdezzem :D
2015. júl. 2. 22:33
 10/14 Bence2601 ***** válasza:
45%
Bocsánat ha nem lehet érteni amit írtam csak telefonról írtam és levágta a mondat végét. (az volt a vége hogy: ezáltal gyorsabb.
2015. júl. 2. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!