Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD FX-8350-nek mennyi az...

KariFuLL kérdése:

AMD FX-8350-nek mennyi az ideális hőmérséklete?

Figyelt kérdés

Aggódom, hogy túlságosan meleg a procim. 4000Mhz-n röfög jelenleg. A windows bekapcsolásakor 24°C, 20 perccel késöbb már 55°C, terhelés alatt pedig 76°C.

Cooler Master Nepton 120XL hűtí MSI 970 Gaming alaplapban. És az alaplap is eléri a 65°C-t terhelés alatt. Nem elég neki a hűtő? Vagy ne gyári pasztát használjak?

2015. jún. 27. 22:51
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nem kenegettem a pasztát. Kicsi csík és rá a hűtő. Az a vicc hogy a proci, a hűtő és az alaplap zsír új, 2 napja érkezett meg.

AIDA 64-ben 30 percig futtattam a terhelést és úgy kaptam meg a végén a 76°C-t. Az is érdekes, hogy a tesztet 2 órával ezelőtt futtattam és még mindig 72°C :(

De az alaplap is rohadt meleg(65°C) terhelés alatt. Ez normális?

2015. jún. 27. 23:33
 12/30 anonim ***** válasza:

Csináld meg úgy ahogy mondtam és nem lesz gondod.

Sok az alaplapnak is, ezért kérdeztem a házat. Van elől benne gondolom venti ami szív, oldalára nem kell az csak bezavar, hátra meg felülre ami kifúj. Ha így állnak és mindegyik venti pörög még nézd meg a bios beállításokat, lehet hogy minden szuper csendesre van állítva.

2015. jún. 27. 23:37
 13/30 anonim ***** válasza:

Ha ez a 76%os, de tuti nem 100%-os, rendelkezne gyakorlattal, akkor tudná, ha 5mm vastagon kenem meg, a procihűtő kinyomná a pluszt akkor is, csak akkor minden tiszta trutyi lenne a procid körül.

Csak csináld úgy ahogy írtam. Majd írd ki a fokokat, mennyit javult, bár ha hihetünk a 76osnak, akkor romlani fog, hiszen több pasztát javasoltam. :)

2015. jún. 27. 23:41
 14/30 anonim ***** válasza:
Nekem terhelés alatt 74°C-fok!Egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 hűti!Elméletileg 90°C-fokig bírnia kell a processzornak!Az már más kérdés hogy az alaplap is bírja-e!
2015. jún. 27. 23:47
 15/30 anonim ***** válasza:

Nem nyomná ki teljesen a felesleget, fizikailag nem lehetséges, csak akkor, ha teljesen sima mindkét érintkező felület(de ebben az esetben nem is lenne szükség pasztára), arról nem is szólva, hogy nem tudod teljesen ráfeszíteni, még hegesztéssel sem, nem hogy csavarokkal.

Egyébként a nagy gyakorlatod alatt az nem tűnt még fel, hogy a cpu nem csak az érintkező felületen melegszik, hanem az oldalán is? Tudod, ott, ahol a kinyomott paszta megtartja a hőt.

2015. jún. 27. 23:54
 16/30 anonim ***** válasza:

Szerintem neked is magas. Alsótápos a házad? Jó a hűtése (ehhez egyébként nem kell 88 venti a házba, 1 vagy 2)?

Ha nem úgy pasztáztad ahogy írtam neked sem ártana...

2015. jún. 27. 23:56
 17/30 anonim ***** válasza:

Milyen kinyomott paszta? Nem olvastad hogy azt írtam hagyjon el a szélétől? :)

2015. jún. 27. 23:58
 18/30 anonim ***** válasza:

A "több nem baj, mert úgyis kinyomja a felesleget" kijelentésedre írtam ezt.

A szétkenős módszer pedig ezért nem jó

https://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4

(a vége felé van, gondolom nem igényel magyarázatot)

2015. jún. 28. 00:00
 19/30 anonim ***** válasza:

Mutathatsz te nekem tesztet, majd ha a te 120W tdp-s procid is 60foknál alacsonyabb lesz 100%-on, akkor fogok figyelni is. Addig nekem ez nem mondott semmit.

Egyébként az én pasztám Arctic MX-4.

2015. jún. 28. 00:09
 20/30 anonim ***** válasza:
ez a hőmérsékleti adat rendben van abszolút
2015. jún. 28. 02:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!