Szerintetek passzolnak a darabok?
Na szóval egy teljesen új gépet rakok össze és kíváncsi vagyok a véleményetekre hogy jó darabokból áll-e vagy valamit cserléni kéne?
Alaplap: Asus Maximus VII Hero
Processzor: Intel core i7 4790K (4GHz)
Memória: Corsair 16GB Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 KIT
Videó kari: GTX980 OC 4GB (vagy egy 980ti 6GB de abból még csak a referencia változat jött ki)
HDD: WD Black 1TB 7200rpm 65MB
SSD: Samsung 120GB 850EVO
Ház: COOLERMASTER Trooper
Táp: EVGA SuperNOVA G2 850W
CPU Hűtés: PHANTEKS PH-TC14PE
Monitor: ASUS VN247H
Billentyűzet: CORSAIR Gaming K95 RGB
Egér: LOGITECH G502 PROTEUS CORE
Headset: STEELSERIES Siberia v3
Arra lenék kíváncsi hogy passzolnak-e egymáshoz rendesen a darabok vagy valamit cserélni kéne-e. Vagy ha valamiben tudtok jobb minőséget megbízhatóbb gyártót akkor kérlek írjátok. Előre is köszönöm.
Lenne min variálni.
Kezdetnek ott az alaplap,felesleges rá ennyit költeni.
Egy 35-40 ezres lap is minden igényt kielégít,ez tény,nem vélemény.
A hűtő király,de a kupak alatti paszta lesz a gyenge pont,tehát kupaktalanítani kéne,hogy ki tud használni teljesen.
120GB-s SSD elég pici egy ilyen kaliberű gépbe,legalább 256GB.
HDD-nek meg akkor mehetne egy Blue vagy Green is,olcsóbbak és halkabbak.
Tápból felesleges 850W-es,még 2db GTX980 esetén is.
Monitor gagyi TN paneles,messze nem ér 50 ezret.
IPS panellel szerelt legyen.
VGA-ból esetleg érdemes lenne megvárni az R9 Fury sorozatot.
Silverstone Raven RV-03 ház
FSP Raider 750W
Gigabyte GA-Z97X-GAMING 5 alaplap (ez is már szép dizájnos, nem tudom milyen értelmes dologgal tud többet ami ennél drágább)
i7-4790K proci
Raijintek Ereboss hűtő
Corsair 2x8gb 1866 CL9
Samsung 500gb 850 Evo basic
WD Green 3Tb
MSI R9 390 vagy 390X 8gb VGA
4K teljesítmény rangsor most kb. (a nemsoká megjelenő Fury kártyák majd beleszólnak még ebbe) - ezekből akár SLI/CF bővítés később.
R9 390 8gb 93%
R9 390X 8gb 100%
GTX 980 Ti 6gb 125%
GTX Titan X 12gb 130%
Monitornak ez.
Billentyűzet,egér,headset vezeték nélküli szerintem jobb. Headsetet tudok ajánlani, ilyen van nekem, eddig tökéletes.
Prestigio PBHS2B 10E körül van. Szerintem ilyen árban találsz egeret és billentyűt is normális vezeték nélkülit.
Ezt a procit 4K játékon még 2db Titan X kártyával sem kellene húznod. A ház hűtése az egyik legjobb, köszönhetően az elforgatott alaplapnak és tágas.
Raider 750W-ről lehetett régen rosszakat hallani.
Jó az EVGA,de elég egy kisebb verzió is.
Hova bővíted, normális 750W 2 felsőkategóriás kártyát is kiszolgál a tuning prociddal.
Nem akkora marhaság az a 40coll 60hz UHD monitor, mint a billentyű egér füles kombó 120E-ért :)
Szimpátia az egy dolog, a másik meg az ár/teljesítmény.
500Gb SSD nem sok játékokhoz, ha 3tb vinyó pedig sok, van 1tb green is vagy el is hagyható ha elég a nagy ssd.
Ha kiszámolod amit én írtam, meg amit te, nem hinném, hogy a tied lenne az olcsóbb, még a 200K monitorral sem :)
Ha meg nem tudod mi az az UHD és nem is érdekel, a feléből is lehet full HD-ra gépet összehozni. :)
Ha UHD-n filmezni akarsz FullHD-n játszani, sokkal gyengébb gép is elég.
3-4 kártyás rendszerekre vannak az 1000W körüli tápok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!