Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lenne a legérdemesebb...

Mit lenne a legérdemesebb fejlesztenem ezen az új gépen?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy ajándékba kaptam egy számítógépet, mert a régi hosszú idő után feladta a szolgálatot.

Úgy terveztem, hogy én állítok össze egy gépet de most, hogy egy már összeszerelt PC van a tulajdonomban, inkább csak fejleszteni szeretném. Kicsit optimalizálni az igényeimhez.

Akitől kaptam a gépet nem tudott sokat a hardver-témakörről (nem mintha én szakértő lennék), így egy már kész gépet vásárolt. Nagyon örülök neki félre ne értsétek, csupán szeretném kissé feljavítani. Ebben kérném nálam tapasztaltabbak véleményét.

Így néz ki a masina: [link]

Igazából irodai munkára, szerintem tökéletesen megfelel és még Adobe programokat is gyorsan futtat. Amin vacillálok, hogy mit lenne érdemes rajta fejleszteni.

-Az integrált videokártyát?

-Jobb hűtés? (munka közben néha 60°C fölé is emelkedik a hő)

-Vagy a monitort cseréljem le jobbra? (jelenlegi Samsung SyncMaster B2240)

-Esetleg a gyengécske alaplappal kellene valamit kezdeni?

Vagy valami más amikre nem is gondoltam?

Akinek van ötlete, kérem írjon :)

A válaszokat előre is köszi.

2015. jún. 12. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kizárólag munkára használod, akkor esetleg egy SSD-t érdemes lehet venni hozzá, sokat dob az egész rendszer fürgeségén.

60 fok hőmérséklet még bőven elfogadható ettől a processzortól, ha nem megy 70 fölé akkor semmi baja.

2015. jún. 12. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

a 60 fok az nem nagy baj. A Haswellek melegednek elég rendesen. (meg az Ivy Bridge is).

Én elsősorban tápot cserélnék, mert ezekbe általában nem éppen minőségi tápokat raknak. Ehhez a géphez jelenleg egy 400w-os is bőségesen elég. Terhelés alatt ez a gép nem igazán eszik többet 100w-nál. (jelenleg, vga nélkül)

Érdemes lehet SSD-t is venni.

A monitort azt neked kell érezned.

Az integrált vga igazából teljesen megfelelő irodai használatra.

2015. jún. 12. 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Irodai munkára, szerintem nem kell cserélni itt semmit.
2015. jún. 12. 17:59
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Nem voltam elég egyértelmű a kérdés feltevésekor, igen irodai munkára kell a gép, valamint átlagos otthoni használatra (internet, filmnézés stb...).

A dedikált videokártyán csak a processzor tehermentesítése miatt gondolkodtam. Nem tudom levenne-e valamennyi terhelést a processzorról, ha nem neki kellene a grafikus teljesítményt is leadni. (No persze lehet, hogy ez egyáltalán nem úgy van ahogy elképzelem...).

Az SSD jó ötlet, igyekszek beszerezni egyet minél előbb.

Még egyszer köszi a válaszokat :)

2015. jún. 12. 19:12
 5/8 Trevor. ***** válasza:
Ha irodai munka a cél, akkor jó úgy, ahogy van (ajándék lónak ne nézd a fogát, szét bírnám szidni ezt a gépet, de nem teszem). Ha játék, akkor jó pár dolgon változtatni kéne...
2015. jún. 12. 19:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Csupán kíváncsiságból kedves 5.

Mi az ami miatt "szét tudnád szidni"? :)

2015. jún. 12. 19:20
 7/8 Trevor. ***** válasza:
Egyrészt az, hogy túlárazott. Aztán a fapados alaplap, fölösleges 1866mhz-es ram, rossz szellőzésű ház, szar táp. De mint mondtam, irodai feladatokra megfelel.
2015. jún. 12. 19:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm kedves utolsó az építő jellegű kritikát.

Mindenkinek ment a zöld pacsi.

2015. jún. 12. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!