Mit lenne a legérdemesebb fejlesztenem ezen az új gépen?
A helyzet az, hogy ajándékba kaptam egy számítógépet, mert a régi hosszú idő után feladta a szolgálatot.
Úgy terveztem, hogy én állítok össze egy gépet de most, hogy egy már összeszerelt PC van a tulajdonomban, inkább csak fejleszteni szeretném. Kicsit optimalizálni az igényeimhez.
Akitől kaptam a gépet nem tudott sokat a hardver-témakörről (nem mintha én szakértő lennék), így egy már kész gépet vásárolt. Nagyon örülök neki félre ne értsétek, csupán szeretném kissé feljavítani. Ebben kérném nálam tapasztaltabbak véleményét.
Így néz ki a masina: [link]
Igazából irodai munkára, szerintem tökéletesen megfelel és még Adobe programokat is gyorsan futtat. Amin vacillálok, hogy mit lenne érdemes rajta fejleszteni.
-Az integrált videokártyát?
-Jobb hűtés? (munka közben néha 60°C fölé is emelkedik a hő)
-Vagy a monitort cseréljem le jobbra? (jelenlegi Samsung SyncMaster B2240)
-Esetleg a gyengécske alaplappal kellene valamit kezdeni?
Vagy valami más amikre nem is gondoltam?
Akinek van ötlete, kérem írjon :)
A válaszokat előre is köszi.
Ha kizárólag munkára használod, akkor esetleg egy SSD-t érdemes lehet venni hozzá, sokat dob az egész rendszer fürgeségén.
60 fok hőmérséklet még bőven elfogadható ettől a processzortól, ha nem megy 70 fölé akkor semmi baja.
a 60 fok az nem nagy baj. A Haswellek melegednek elég rendesen. (meg az Ivy Bridge is).
Én elsősorban tápot cserélnék, mert ezekbe általában nem éppen minőségi tápokat raknak. Ehhez a géphez jelenleg egy 400w-os is bőségesen elég. Terhelés alatt ez a gép nem igazán eszik többet 100w-nál. (jelenleg, vga nélkül)
Érdemes lehet SSD-t is venni.
A monitort azt neked kell érezned.
Az integrált vga igazából teljesen megfelelő irodai használatra.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Nem voltam elég egyértelmű a kérdés feltevésekor, igen irodai munkára kell a gép, valamint átlagos otthoni használatra (internet, filmnézés stb...).
A dedikált videokártyán csak a processzor tehermentesítése miatt gondolkodtam. Nem tudom levenne-e valamennyi terhelést a processzorról, ha nem neki kellene a grafikus teljesítményt is leadni. (No persze lehet, hogy ez egyáltalán nem úgy van ahogy elképzelem...).
Az SSD jó ötlet, igyekszek beszerezni egyet minél előbb.
Még egyszer köszi a válaszokat :)
Csupán kíváncsiságból kedves 5.
Mi az ami miatt "szét tudnád szidni"? :)
Értem.
Köszönöm kedves utolsó az építő jellegű kritikát.
Mindenkinek ment a zöld pacsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!