Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudhatom, hogy egy...

Hogyan tudhatom, hogy egy számítógép mennyire jó, jók a részei (? ), milyen játékok futtatására alkalmas?

Figyelt kérdés
meg szeretném tanulni, hogy hogyan lehet ezeket megállapítani, legfőképp azért, mert nagyon szeretek és sokat is játszok, de a gépekről nem tudok semmit. de ilyen tök alap dolgokat sem tudok, hogy alaplap, processzor, meg elvileg valahány titan-os egy számítógép, nem értem ezeket, nem tudom mik, de meg akarom érteni és tanulni, őket, de nem tudom hogy hogyan. segítenétek?

2015. jún. 11. 00:17
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Belinkelnék neked egy hasznos oldalt, de mint a hasznos oldalak általában, tutira benne van a GYK szűrőjében. Annyit azért elárulok, hogy G betűvel kezdődik, és úgy végződik, hogy oogle. Na, mi az?
2015. jún. 11. 00:25
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy meg se próbálsz érteni...először is gratulálok a lenézőnek lenni próbáló kommentedért, nem értem, mért pazarolod az idődet itt, ha úgysem segítesz, csak próbálsz nagyon poénosnak lenni, miközben arra sem veszed a fáradságot, hogy egy kicsit végigértelmezd hogy vajon miért nem a google-hoz fordultam, de a kedvedért: nyílván rá tudnék keresni ha valami konkrétra gondolnék, de egyszerűen nem tudom hogy hogyan álljak neki, mit kell legelőször tudnom, mert most hogyha rákeresnék az egyik fogalomra, valószínüleg nem érteném, mert még előtte érdemes lenne tudni egy s mást, ezért kérdeztem, hátha valaki tud segíteni, hogy mivel kezdjem, vagy olyan oldalakat, amik pont ebben segítenek.
2015. jún. 11. 00:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát, ezt így leírni nem olyan egyszerű. Az a hardver jobb, amelyik gyorsabb, ezekhez meg úgy tudod behatárolni a gépedet, hogy teszteket nézel. Teszem azt nem tudsz semmit a procidról, beírod google ba "<processzorom> teszt", ott össze fogják hasonlítani más procikkal is, meg konkrét benchmarkokat is látsz. Ha meg egy konkrét darabbal akarod összehasonlítani, akkor "<cpu1> vs <cpu2>". Ugyanez a többi komponensre is. Egy ideig csinálod ezt, aztán már nem emeled a szemöldöket az idegen szavak láttán.

Viszont az fontos, hogy van néhány külföldi oldal, ahol adatbázis alapján hasonlítanak össze hardvereket(ezt ki is szokták írni), azok nem pontos összehasonlítások, csak az adatokból indulnak ki általában, rendes, írott anyagnak jobban lehet hinni(meg az ilyen windows élményindex is annyi valóságalappal bír, hogy hagyjuk, a középkategória alját karcoló vga m szerinte maximális pontszámot érdemel).

2015. jún. 11. 01:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez valóban nagyon összetett dolog. Olyan, mintha azt néznék, hogy egy autó "jó-e". Ott sem jelenthetjük ki, hogy a jóságát egy-két paraméterből megállapíthatnánk, hiszen attól, hogy erős motor van benne, még lehet sokat fogyaszt vagy épp rosszul muzsikál a törésteszten. Gépek esetében is ilyen összetett a dolog (ha nem összetettebb).

Én mindig úgy indulok neki, egy konfiguráció összeállításának, hogy van egy feladat. Megvizsgálom, hogy az adott feladathoz milyen alkatrészek teljesítménye és paramétere a döntő, vagyis a befolyásoló tényező. (Tehát egy leegyszerűsített példa: játéknál első a vga, munkánál pedig a proci teljesítménye számít inkább.) Ha összeállt a fejemben egy kép a hardverigényekről akkor állok neki keresni a neten. Minden hardverelemnél figyelembe kell venni a legapróbb paramétereket is. Még egy memóriamodul kiválasztása is körülményes: támogatja az alaplap? proci mekkora frekvenciát kezel maximum? overclock lesz? időzítés? kiszerelés(hány modul fér majd az alaplapba-tehát fejleszthető marad-e)? ár? esetleg garancia? Tehát minden egyes alkatrésznél fel kell tenni a megfelelő kérdéseket és egyesével végigmenni minden ponton. Ha ezt megtesszük akkor elvileg egy jó ár/érték arányú konfigurációt állítottunk össze aminél kihajtják egymást az alkatrészek. De azért sok tapasztalat és utánaolvasás kell, mert pl tápok esetén sem elég csak a márka alapján dönteni. Érdemes tudni, milyen belsővel vannak szerelve. Ezt többnyire fórumokról, külföldi tesztoldalakról tudhatjuk meg, tehát ez is mind sok-sok olvasás és tapasztalatgyűjtés!

Ezért nem lehet erre a kérdésre egyszerűen válaszolni... ez olyan mint amikor megkérdezzük az öreg mesterembert, hogy hogy jött rá a hibára és azt válaszolja: az évek, meg a rutin. Hát itt is valami ilyesmiről van szó. Minél többet olvasol utána a dolgoknak annál jobban fog menni. Ne félj kérdezni és mindig várj meg több különálló véleményt. Persze így is lehetnek viták, pl egy adott alkatrész megbízhatóságát illetően, mert van amelyik sokan esküsznek, de lehet csak szerencséjük volt. Itt megint a rutin jön képbe, ugyanis aki évek óta gépeket szervizel annak van tapasztalata, hogy melyik tápok azok amik teljesen megbízhatatlanok, mert mondjuk fél évente egyet cserél abból a márkából vagy sok hardverhiba jelentkezik azoknál akik azt használják. (Vagy épp 9-10V-ot mér az 5V-os ágon...)

Szóval azt tanácsolom összegezve: olvass, tanulj, kérdezz!

2015. jún. 11. 04:33
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Én procikhoz a passmark oldalát javaslom. Az elég jó képet ad a CPU teljesítményéről. Viszont a single thread teljesítményre is figyelni kell, nem csak az összpontszámra.
2015. jún. 11. 07:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Google maximálisan elég, miért rinyálsz?

1. keresés : Számítógép részei/felépítése

2. Ha nem értesz 1 szót arra is rákeresel

3. Minden alkatrészre külön-külön

alaplap,proci, videókártya, ram, winyó(hdd) , ssd, táp, hűtő, gépház, ventik, stb.

2015. jún. 11. 10:19
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, ilyen válaszokra gondoltam!
2015. jún. 11. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:
2015. jún. 11. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!