Egy ProBook 4530s laptopot szeretnék szintrehozni. Tudnátok benne segíteni?
Nincs túl sok pénzem,ezért nemtudok egy új darabot venni. De ha nem szükséges nem is vennék. Mer minek?! És ha vezek asztalit veszek nem laptopot.
A gép átinstallálásával lenne a gondom. Fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. Ha lehet magam oldanám meg,mert szakemberrel végeztetni pénzbe kerül. Hallani hallottam a hamarosan ingyenesen hozzáférhető operációs rendszerről a winndows 10-ről. Azt szeretném bezserezni a windiws 7-es helyére. Hogy fogadja e majd a gépem még kérdsé. Nemtudom van e követelmény operációs rendszerekhez. Televagyok szemét programokkal,és reklámprogramtömkeleggel,ami lassítja a netet,és annak használatát roppant elviselhetetlenné teszi a folyamatos hályreklám meg szemölcsreklám,oldalróelugrás stb...
Védelemnek a Nod 32 Smart Security 8 antivírust szeretném beszerezni,mert van tűzfala is és egy mallwareírtó programot pl Mallwarebytes.
Illetve érdekel,hogy az összehasonlításokon az ingyenes avast vírusírtót miért adják ingyen,holott úgy mint a fizetősőknél 100%-os védelmet biztosít? Miért éri meg ezt ingyen adni?
A gép hőmérséklete lenne a másik gondom. Hallottam,hogy portalanítani,és pasztázni kell. A gond csak az,hogy nem egy könnyen szétszedhető gép. Vagyis én nem nagyon merek vele mit kezdeni lévén,hogy a kistesómé,és én csak használom,mert a 8 éves asztalim elromlott. Ha történik vele valami oda a spórolt pénzem. Így ezt javítóban oldom meg.
Úgy szintén most hallottam először kb 3 napja a hűtőpadokról laptopokhoz. Ez is jól jönne,mivel nyáron is szeretném használni a gépet,és ahogy hallom 40 fok felett már az aku is elkezd kristályosodni,romlani. Már így is alig 1-2 órát bírja anélkül. Nemmintha használnám az akkut.
Az egypropelleres darabot volt már aki szidta. Igazából a hang másodlagos jelenleg. A léyneg a hűtés,hogy a teljesítmény neromoljon.
Amire használni szeretném. Netezés. Filmezés. És neten való játszás. Ha valaki ismeri a BSGO-t (Battlestar Galactica Online),akkor arra használnám. A processzorigény az egyetlen,ami miatt talán folyton beakad a játékom,és nem a tetü reklámprogramok,és géprforrósodás. De nem akarok találgatni. Mondjátok meg mit gondoltok,és mit tanácsoltok a gép jobbátételéhez.
Mondjátok meg. Ezzel a géppel esélytelen játszanom,ha mindent amit fent említettem megoldok? Lent a játék követelményei:
BSGO:Rendszerigény
CPU: Intel Dual Core 2.3 GHz to 2.69 GHz or equal
RAM:
[link] GB RAM
GPU: 256MB or more, NVIDIA 8000 series (recommended nVIDIA 8800 or Higher) or equal, Shader Model: 2.0 and higher
[link] XP 32 bit or higher, Mac OS X
HDD: 1 GB free Hard disk space for Unity-Cache-Data
Hang: Stereo Sound support
Ajánlott periféria: Mouse and Keyboard
Megjegyzés: Win98, Windows 2000 and Windows Server is not supported
"Hallani hallottam a hamarosan ingyenesen hozzáférhető operációs rendszerről a winndows 10-ről." az csak egy dezinformáció volt amit a média felkapott, nem lesz az ingyenes, mindössze annyi van, hogy akinek most van 7 vagy 8, az ingyenesen fejleszthet 10-re az első évben. nem eredeti winről is lehet majd frissíteni de a frissítés után a 10 ugyanúgy nem lesz eredeti.
win telepítés ügyében biztos találsz részletes leírást. kell egy telepítő cd, illetve a BIOS-ban be kell állítani a megfelelő boot sorrendet, de utána kb minden magától értetődő, a telepítő végigvezet. azért fontos, hogy a most gépen lévő cuccokat érdemes lementeni, ez hatványozottan igaz, ha csak egy partíció van a merevlemezen, mert a telepítésnél a rendszerpartíció törlődik.
a nod jó választás, a malwarebytes is.
pasztázást oldd meg szakemberrel, bár pár ezret számolj rá a dologra, és igazából az sem oldja meg a melegedés problémáját, csak kicsit enyhít a helyzeten. ha a gépnek kritikusan gyenge a hűtése, akkor nyárra érdemes lehet egy hűtőpadot venned, bár a probook-ok azért elég korrektül össze vannak rakva.
játék ügyben inkább a videókártya a mérvadó, azt kéne kideríteni hogy milyen van a gépben. ha inteles, akkor a komolyabb játékot elfelejtheted, bár szerencsédre a F2P MMO-k általában a végletekig le vannak butítva hogy gyenge gépen is elmenjenek, így arra van esélyed hogy minimumon elfusson a játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!