Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az, hogy a processzo...

Miért van az, hogy a processzor 24%-os kihasználtságon, a memória 1,5Gb/3Gb telítettséggel (a processzormagok 42 és 45 fokosak) lassú a gép?

Figyelt kérdés

A gépben Intel Celeron E3400as processzor van,egy geforce 210es videókártya,egy 450Wos Codegen táp,és egy 1360x768 és egy fullHD-s monitort hajt meg.Kevés a videokártya?A táp hibája?(Ha igen,akkor se kezdjétek el szidni a tápot légyszi,értem hogy a Codegen nem prémium világmárka,tervben van a csere)

Mit javasoltok,mit csináljak?(Ha venni kell,tudtok konkrét megoldást javasolni?(minél olcsóbbat)

Köszönöm szépen!

(Windows 8.1es oprendszer,rendszeres vírusirtást csinálok2,5 Tb nyi merevlemez van a gépben, és minden szoftver eredeti)

2015. jún. 7. 00:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Amin a rendszer van akkor az egy green? 5400 fordulatos, az nem való rendszernek, mert lassú.

De még mindig nem írtad meg, hogy mennyi szabad hely van rajta.

2015. jún. 7. 21:04
 12/21 A kérdező kommentje:
Most 100Gb szabad hely van rajta...
2015. jún. 8. 00:49
 13/21 anonim ***** válasza:
Ne csodálkozz ezen. Celeron és 210-es GeForce kártya. Xp elég nekik nem hogy win 8
2015. jún. 16. 17:28
 14/21 A kérdező kommentje:

Három válasszal ez előtt is értettem hogy gyenge a gép.A bajom még mindig az,hogy sem a processzor,sem a ram nincsen kihasználva a feladatkezelő szerint.Mindenki azt mondja,hogy ne csodálkozzak,de közben pont az volt a kérdés,hogy a processzor nem pörög maxon,a ram nincs tele,akkor hol a szűk keresztmetszet?a videokártyán?a merevlemezen?(a feladatkezelő szerint annak az átviteli sebessége is csak ritkán közelíti meg a 100%ot)

Ha a videokártyán,azt hogyan tudom leellenőrizni?Elnézést,hogy kicsit ingerülten írtam ezt,de tisztában vagyok vele hogy ez mennyire nem egy gamer gép,de nem szeretnék helyette újat venni,csak mert pl kiderül hogy a biosban a bus órajel a felére volt állítva....

Köszönöm azoknak,akik válaszoltak,mindenkinek nyomogatom a hasznos gombot...

2015. jún. 17. 00:58
 15/21 A kérdező kommentje:
Plusz ennél a gépnél az xp telepítése nem sikerült...csak a Windows 7-et nyelte be,meg a 8at....
2015. jún. 17. 04:15
 16/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

szervizelni kelene

takaritva pasztazva mikor volt a gep?

ugye ha a tap haldoklik (oregedett, koszos stb...) lehet az csucs szuper titanium fsp, sesonic is, galdoklik es kesz, lehet a codegen ezektol szazszor jobb is haldokolhat (nem isten csinalja a tapokat!!!)

elso lene hogy jo!!! talal kiprobald, ha megmarad a hiba az nem azt jelenti hogy a codegened bizosan jo, mert tonkre is tehete alaplapot vagy hdd

ha alaplap roszul mukodik (rosz fesz) akor tulmelegszik ha pasztazot es takaritot is, ha melegszik (de akor is ha nem) rosz fesz miat roszul megy cpu is

hdd meg kimondotan nem szereti a rosz feszt es a melegedest se melesleg

bios t irod, szepen bios resetelhetsz, de magatol nem szokasa a biosnak elallitodni

nagy szerencsed lene ha tapcserevel mezuszhatnad az lene a legolcsobb, bar mi mas is gond akor csak meg dagab lesz

[link]

itt is keresgelhetsz hasznalt tapokat, persze megbizhato eladotol, es t'an gari is lehet r'a

[link]

[link]

archivumokban is nezegethetsz, nem kel a legujabb tipusu a gepedhez hasznaltan

ujonan barmelyik 350w os megfelelne ami ajanlott minosegi

persze mondgatod hogy mint rengeteg embernel a codegen ed nem lehet hibas, de itt nem ugy latszik, de te tudod mit akarsz, ugye ha egy eleve hibas codegen elduran akor sirba fogja vinni m'eg a ket monitort is amilyen vag'any

2015. jún. 17. 09:01
 17/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

* els"o lenne hogy j'o!!! t'appal kiprob'alod *

ez legetoleg azt jelentse hogy egy masik nagyobb fogyasztasu gepben jol mukodott, es az se artana ha minosegi tipus lenne...

2015. jún. 17. 09:06
 18/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

pl ilyen tapos hirdetes is van

2015. jún. 17. 09:11
 19/21 A kérdező kommentje:

köszi a választ...

kb. félévente takarítom,most is kifújtam kompresszorral...

a pasztázás mit takar?a processzor zsírozása szintén friss....

kipróbáltam másik táppal(egy cooler master 450w-ossal) és ugyan az,köszi a tippet)

2015. jún. 20. 23:52
 20/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ez nem csak tipp volt, valoszinu szupi tapod kinyirta a lapodat (de mast is lehet)

az se sokat mond hogy most cm 450 el probaltad, legalab pontos tipust irnal, de ezt igy tavolba latasal nem lehet megoldani es kitalalni

ha ez neked jo szorakozas csinald

2015. jún. 21. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!