Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A normális ha kikapcsol egy...

A normális ha kikapcsol egy HDD ha nincsen használva?

Figyelt kérdés

Tehát pontosabban: ha a nem-system hdd-t nem használom egy ideig, majd valamit tallózok róla, akkor a hangjából ítélve is "bekapcsol" illetve tcmd is "kapcsolódást" ír, kell 1-2 sec mire használatba lép újra.

Illetve ha ez tényleg létezik, akkor érdemes-e így használni, illetve biosban ez módosítható-e, hogy kikapcsoljon-e. Köszi.

2010. febr. 26. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
technikailag nem kapcsol le ez hasonló mint a gépen a hibernálás, biosban be lehet állítani. de az is lehet hogy régi a vinyód és kezdi feladni a harcot:D
2010. febr. 26. 20:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Pont ettől tartok, hogy ez probléma. Tulajdonképpen teljesen új=2 hetes, új gyártási számmal.
2010. febr. 26. 21:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az asztalon Jobb klik/Tulajdonságok/Képernyőkímélő/Enegiagazdálkodási sémák és ott látod, hogy Merevlemezek kikapcsolása és azt állítsd Sohára
2010. febr. 26. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
bocs elrontottam :S Képernyőkímélőből az Energiaellátás...-ba menny
2010. febr. 26. 21:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha WIN7-ed van akkor start menü-vezérlöpult-minden vezérlöpult elem-energiagazdálkodási lehetöségek- és amelyik sémát hasnálod amelett séma beállitásainak modositása ott speciális energiaellátási beállitások modositása-merevlemez-merevlemez kikapcsolása és a soha
2010. febr. 27. 09:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt hittem valamit majd BIOS-ban kell túrni.
2010. febr. 27. 17:13
 7/8 anonim válasza:
Köszönöm..Win7 nél az energiatakarékosságnál volt a probléma.Hogy lehet ekkora baromságot kitalálni 20perc leáll beállítás:( és ez már több éve abban voltam hogy a merevlemez hibás.Mert amin a win7 telepítve van az állandóan működésben van,és az nem is fog leállni.Külön van még HDD mellette nem fut semmi az viszont igen.Ez is csak akkor derült ki mikor kapott még egy HDD és az is ugyanúgy viselkedett.Így kezdtem komolyabban rákeresni az interneten.
2018. jan. 30. 20:06
 8/8 anonim válasza:
Winchester-nek állandóan működésben kell lennie leállás nélkül.És ezek a leállások több kárt okoznak mint bármennyit használt folyamatos dolgoztatott hard drive.
2018. jan. 30. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!