Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kellene egy kis help. Miért...

Kellene egy kis help. Miért csinálja ezt a gép? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kellene egy kis help. A gépemmel olyan probléma van hogy bekapcsolom, felzúg, elvileg megy, viszont a monitor nem akar bekapcsolni. Mint ha nem kapna jelet. Pedig a monitor mindenhova csatlakoztatva van, nincs kihúzva, mert világít az a kis lámpa narancssárgán, csak nem akar átváltani kékre, mert ugye az azt jelentené hogy bekapcsolt. De nem akar.

Meg a gépet bekapcsolás után amikor látjuk hogy valami nincs rendben, és újra akarnánk indítani nem indul újra, sőt még ki kapcslni se kapcsol a bekapcsoló gomb újbóli megnyomásával. Csak hátul egy kapcsolóval lehet lekapcsolni.

Próbáltuk már minden hogy. Kihúztuk a konnektorból, pár perc múlva vissza dugtuk, de így sem kapcsol be a monitor. A tápot is lekapcsoltuk 10 perc múlva vissza de így sem csinál semmit.

Na most a gép az alapból szarakodik. Néha kikapcsol magától, néha be sem kapcsol, aztán ha bekapcsol akkor kikapcsolni nem lehet se újraindítani. XP van rajta. Annó win7 volt rajta de azt nem bírta a gép(akkor jöttek ezek a bajok) ezért átcseréltük XP-re. Mostanában minden oké volt vele, de az utóbbi két napban nem akar bekapcsolni a monitor:S. Meg a gépnél a kártya olvasó világít mint ha lenne benne benne kártya, holott nincs is. Mi a franc baja van?

Ötlet?

2010. febr. 26. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem vedd ki, majd rakd vissza a videókarit. Nálam is előfordul néha hogy nem kapcsol be a monitor és ez megoldja a problémát. Amúgy írtad h nem lehet kikapcsolni sem. Ha benyomva tartod a bekapcsoló gombot akkor sem?
2010. febr. 26. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nem állítgattál el semmit a bios-ban (overclock, stb), akkor ez valószínű hardverhiba. Ha garanciális, ne sokat vacakolj vele, irány a szerviz. Ha nem, akkor diagnosztizálni kell a problémát, sajnos elég sok minden lehet. VGA-tól kezdve alaplapig, memóriától processzorig minden lehet, de még IDE/Sata csatlakozó zárlat is (ez saját tapasztalat volt), esetleg valami táp gebasz (de ezt nem tartom valószínűnek). Nehéz bármit is mondani a gép bármilyen jelzése nélkül. Alapjáraton ki szokta sípolni a hardveres defekteket, ha ezt sem teszi, akkor nincs támpont. Ha nem garanciális már, szétszednék mindent, kipucolnám, memóriát cserélnék, levenném az eszközökről a kábeleket, ésatöbbi, van ezer lehetőség. Ezt a problémát szerintem ne a gyik-en orvosold :)
2010. febr. 26. 14:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyent parszor csinalta az en gepem is. Lekapcsoltam 2-3 percet aram nelkul volt inditottam es ment.

A haveromnal mar kicsit maskent volt ott ez nem valt be, s garancias gep volt szoval az kilove hogy szet kapom es utana vissza. Kiszedtem az egesz gepet "Megraztam" szoszerint a kezemben fel le FINOMAN vissza kotottem mindent es las csodat elsore indult a gep de tettem is utana az uj win-t! :))

2010. febr. 26. 15:32
 4/8 anonim ***** válasza:
a 2. válaszoló jól leírta a hibalehetőségeket, tényleg bármi lehet, ha a speaker nem csippant semmit akkor látatlanban nehéz megmondani. Én ilyenkor rögtön egy 100%osan működő tápra szoktam kötni, kizárva ezzel ezt a lehetőséget, ha így sem jó akkor speakert rárakom(ha nincs benne) megnézem mit jelez, ha le sem csipog akkor csak 2 lehetőség van alaplap vagy processzor.
2010. febr. 26. 15:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Hát kb mindent megcsináltam amit itt írtatok. Kiszedtem a vidikarit, a ramot, áramtalanítottam a gépet, át raktam a sata vagy milyen csatlakozót máshova. először nem akart bekapcsolni. vagy is bekapcsolt búgott egyet majd kikapcsolt. aztán nem lehetett bekapcsolni. lekapcsoltuk a kapcsolóval hátul, majd vissza, akkor már bekapcsolt, bejött a kép, a windows, net is volt, holott régen néha az is szarakodott, kiírta hogy nem ismeri fel ezt a számítógépet vagy mit.

Szóval működött. Neteztem volna, erre szimplán meg fagy. újraindítottuk majd a fekete képernyőnél ahol kiírja hogy milyen vidi kari van a gépben meg hogy hány megás stb, ott is megfagyott aztán már újraindítani sem lehetett. lekattintottuk hátul majd vissza kapcsoltuk és megint ugyan az mint eddig. nem jön be a kép.

WTF?!

2010. febr. 26. 16:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez volt nalam a regi gepemmel a helyzet mikor kedve volt vagy lefagyot vagy ujraindult mindennel!

De kb tudtam lokalizalni a hibat CD(ROM) mert mikor beraktam 1 CD-t akkor 100% volt hogy ujra indul/lefagy.

Van 2 variacio de csak ideglenes megoldasok!

1: Kiszeded a bios-t varsz (5 percet) vissza teszed es inditod a gepet.

2: Szed ki a ram(oka)t mas ne (vagy esetleg a bios-t) es mas helyre rakd vissza!

Parszor ezek bevaltak (24 oraig) mikor lejart kesz indult ujra.

Pl: delutan 5kor megcsereltem a ramokat de masnap 5 utan a gepem indult ujra ha cd/dvd-t raktam bele.

2010. febr. 27. 19:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha ennyi minden sz*rakodik, akkor az alaplapnak lehet baja. Bár ahogy már írták többen is, lehet akárminek a hibája. (videokártya, ram, táp!, proci...)
2010. febr. 27. 19:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Hmmm... kiszedtük a procit, vártunk 10 percet, visszaraktuk, megfújtuk a ventillátorokat, megráztuk egy kicsit a gépet, és most megy minden gond nélkül:D

Kösz mindenkinek a segítséget, rendesek vagytok:)

2010. febr. 28. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!