Cisco EPC3925 (UPC) és TP-LINK TL-WR340GD?
Szeretném összekötni a modemet és a routert úgy
hogy a netet WIFI-n ne csak a Cisco de a TP-LINK is megossza.
- Elsőként "Bridge" megosztással akartam, de nem osztotta a netet a TP
- Másodjára azt próbáltam hogy a modem ETHERNET-en bedugtam a kábelt majd a másik végét a TP WAN portjába,
de a net nem megy át (bár a WAN LED-je világit),
vagy nem alkalmaztam megfelelő beállításokat,
de netet nem sikerül megosztanom.
Ötletek/Tippek/Tapasztalatok?
A modemből ha bedugod a router WAN portjába a kábelt, akkor nem fog történni semmi. A LAN részébe kell dugni, és akkor jó lesz.
Egyébként ha a TP-Linkre DD-WRT firmware van telepítve, akkor azon be lehet állítani, hogy fogja a modem wifijét és továbbítsa, de ez nem hétköznapi felhasználónak való feladat.
# 2
De a
WAN-on megy be a net,
a
LAN-on megy ki a net.
Mivel elsődleges a modem, abból kell kivinni a netet és bevinni a routerbe. Azt sajnos nem tudom milyen beállításokkal lenne jó, elvileg csak sima dinamikus IP-re kell beállitani a WAN-nál
TP Link LAN részén kikapcsolod a DHCP-t s aztán bekötöd egyik LAN portján keresztül a Cisco-ra.
Mindkettő a LAN csatlakozóban legyen.
Köszönöm, úgy néz ki a DHCP kilövése volt a titok nyitja! :)
Annyit még hozzátennék hogy mivel a ugyanazon IP-n jött be mindkettő admin felülete (192.168.1.1) a
TP-LINK át lett írva 192.168.1.5 -ös IP-re
Így elérhető mindkettő,
mindegy melyikhez vagyok épp csatlakozva.
Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!