Lehetséges hogy CPU Throttling?
Figyelt kérdés
Szinte minden nagyobb gépigényű játéknál az van hogy ultrán megy kb 40fps-el és pl ha futok vagy kocsival gyorsan mek vagy akármi leugrik egy pár mp-re az fps (10re kb) de ha lowon játszok akkor meg megy vagy 80fps-el de ugyanúgy leugrik.az alaplapom lehet szerintem a hibás..asus m5a78l-m lx3.cpu fx6300 és azt mondják az alaplap nem ad le elég áramot és azért..emiatt lehet?2015. máj. 22. 19:17
1/31 anonim válasza:
igen kevés az alaplap táp ellátása ! 18-20 ezret rá kellene szánni egy normális alaplapra .
2/31 Trevor. válasza:
Könnyen meglehet, FX alá tényleg gyenge az a lap.
3/31 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.Már tudom is milyen alaplapot veszek :) Gigabyte 970A UD3P ezt ajánlották sokan...azt véletlen nem tudja valaki hogy a Gigabyte 970A DS3P Mivel másabb ? és remélem úgy már minden játék jól fog menni :O
2015. máj. 22. 19:58
4/31 anonim válasza:
a DS3P az 4+1 tápellátással rendelkezik míg az UD3P az 8+2 -vel ez annyit jelent csak hogy az utóbbiban már 8 magos fx procikat is lehet komolyabban tunningolni persze megfelelő hűtéssel, míg a 4+1 vrm is elég szerintem olyan 4.2 ghz-ig egy fx 6300 alá viszont egy 8 magos fx jó esetben is 4 ghz-ig lesz húzható ha majd még amd vonalon maradnál és cserélnéd a procit akkor szerintem az ud3p-t vedd meg mert ezeket az fx-eket kötelező húzni !
5/31 A kérdező kommentje:
letöltöttem a cpu-z-t és az órajel ugrál 4000mhz-ról 1600ra utána vissza...folyamatosan :O
2015. máj. 22. 20:46
6/31 A kérdező kommentje:
vagy ez természetes ? meg az a core voltage is. 0.900ról 1.400ra az is össze vissza
2015. máj. 22. 20:48
7/31 anonim válasza:
alap járaton ez azért ugrál mert be van kapcsolva az energia takarékosság és fölöslegesen ne fogyasszon többet a cpu. persze ezt fixálni lehet biosban viszont lehet hogy neked játék alatt kikapcsolna a géped mert az alaplap nem bírná a cpu stock óra jelének a kezelését .
8/31 A kérdező kommentje:
cpu hűtőt is akarnék majd venni... [link] ez jó vétel ? max 10e-t szánok rá
2015. máj. 22. 21:13
10/31 anonim válasza:
Aida 64 stress teszt, CPU FPU Cache, ezeket ixeld be. Ha throttlingol, azt is kiírja, de közben nézd a hőmérsékletet, nem-e melegedés miatt vesz vissza. Ha igen, normálisan le kell pasztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!