Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az nvidia vagy az amd videókár...

Az nvidia vagy az amd videókártyái jobbak játékra?

Figyelt kérdés

2015. máj. 21. 20:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Pontos tipus alapján lehet eldönteni melyik a jobb.

De amúgy ha csak a két típust nézzük akkor mindkettő nagyon jó kártyákat csinál

2015. máj. 21. 20:45
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen mindegy. Van alsó és felső kategória mindkettőből. Nyilván a felső kategória jobb játékra.

Vannak kimondottan adott gyártó kártyáira optimalizált játékok. amik vagy NV vagy AMD kártyákon teljesítenek jobban.

2015. máj. 21. 20:47
 3/11 anonim ***** válasza:
14%

nVidia. Miért? A játékfejlesztő cégek 90%-át az nVidia támogatja, ezért az ő hardvereikhez optimizálják a játékokat.

Ha AMD-t veszel, akkor számolni kell azzal, hogy az újabb játékok nem feltétlen fognak zökkenőmentesen futni, és ha akad valami hiba, ami miatt kilép a játékból, akkor az nagy valószínűséggel a kártya miatt lesz. Aztán várhatsz, amíg kiadnak egy frissítést a kártyához, ami már nem fogja azt a hibát előhozni.

Nem hasból beszélek, sok éves tapasztalat.

2015. máj. 21. 20:50
 4/11 A kérdező kommentje:
értem és az nvidia mely kártyái képviselik a középkategóriát?
2015. máj. 21. 20:54
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Nemtudom honnan veszitek ezeket hogy hiba meg kilép.

Nálam eddig egyetlen játéknál sem volt ilyen. Ha volt is egy kis hozzáértéssel mindíg megoldottam. Általában a hibáknak köze nem volt a kártyához.

Semmi gond nincs az AMD kártyákkal sem a driverekkel.

(Sok éves tapasztalat)

2015. máj. 21. 20:58
 6/11 anonim ***** válasza:

3.

Ha, olyan "Sok éves" a tapasztalatod... miért nem cserélted már le?

4.

Gtx 960/760.

2015. máj. 21. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
27%
az nvidia szoftveresen jobb és a kártyái általában kevesebbet fogyasztanak
2015. máj. 21. 21:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Van, akinél az AMD hibátlan. Soha nem fogom megérteni őket. Nem azt mondom, hogy hazudnak, mert nem, azt nem értem, hogy mitől függ.

Ha az ember körülnéz, rengeteg helyen panaszkodnak arról, hogy driverhiba így, úgy, leállt, lefagyott, nem települ, nem lehet frissíteni. Nekem 6 AMD kártyám volt, 4 különböző konfigurációban, mellé társul ellentáborként 3 Nvidia. Mind a 6 AMD-vel szívtam, pedig odafigyeltem a rendszerre, nem használtam ilyen szutykokat se, ami csesztetné a registry-t. Én tényleg nagyon szerettem volna imádni az AMD-t, mert jó áron kínál nagy teljesítményt, de nem ment. Még az se zavart, ha az aktuális játék megjelenése után 1-2 hétig nem volt normális driver, csak valami béta, de tényleg a driverek, amik heti 8-9 alkalommal leállnak, kékhalált okoznak. Nvidiánál miért megy minden elsőre, miért nem volt soha egyetlen panaszom sem? Nem vagyok fanboy, legalábbis nem akarok fanboy lenni, tényleg nem. Én lennék a világ legboldogabb embere, ha nálam és sok más embernél is tökéletesen működnének az AMD driverei, de ez nincs így. Én saját tapasztalatból nem tudok tiszta szívvel AMD-t ajánlani, de ettől függetlenül a 270X tényleg fantasztikus vétel lehet valakinek 40e forintért.

2015. máj. 22. 08:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez éppen attól függ,melyik gyártónak sikerül jobban eltalálni az illesztő programot.

Jelenleg az AMD tűnik jobbnak,legalábbis linux platformon futó játékoknál.

Windowsról nem tudok véleményt mondani,mert azt végleg likvidáltam a gépről.

2015. máj. 22. 08:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Hidd el hogy nem hazudok :)

Nyilván ha problémám lenne az AMD kártyámmal énis az nV mellett döntenék.

Az alaplapom támogatja az SLI-t is tehát nem vagyok rákényszerülve az AMD kártyáira. Hiába a full konigom AMD termék. Már ami a CPU-t és VGA-t valamint alaplapot érinti.

De komolyan mondom ha hiszitek ha nem. nekem egyik játék futtatásával sem volt bajom. Nem állt le a driver, nem dobott ki az asztalra, Néha előfordult olyan hogy a frissítésig alacsonyabb FPS-t produkált némely játék. de kritikus AMD kártyára utaló hibával eddig még nem találkoztam. Pedig énis az az ember vagyok aki ha jön valami új akkor egyből szedem le. Természetesen ha a rossz crack miatt kifagy azt megint csak nem tudom az AMD-re kenni. a Geforce 9800GT után ez a 3. AMD kártyám R9 270X jelenleg. és nálam hibátlanul teljesít ahogy az elző kettő is.

Tapasztaltam olyan hibát a korábbi alaplapomnál hogy az AMD képernyőillesztő működése leállt. És köze nem volt sem a driverhez sem a kártyához. Mint utólag kiderült az alaplapommal nem kompatibilis RAM-ok okozták. Simán lemerem írni hogy Geil márkájúak voltak. Majd Kingston HyperX-re váltás után a hiba teljesen megszűnt.

Énis olvastam rengeteg fórumon hogy panaszkodnak az AMD driverekre. Persze! Könnyű úgy drivert írni hogy a játékfejlesztő cégek munkájába belekontárkodik a VGA gyártó. Aztán meg csak hogy ellehetetlenítsék a riválist belepiszkálnak a játékokba hogy sz@rabbul fusson. Nem egy botrány volt már ebből. Hála a GCN architektúrának talán most van itt az ideje hogy a dolgok változzanak.

2015. máj. 22. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!