Van egy 12 éves számítógépem szerintetek?
Azért az nagyban függ a gyerektől is, a neveléstől vagy hogy milyen körülmények közt cseperedett! :) De igen a jövő megállíthatatlan, s ezáltal a fejlődés. Minden fiatal lépést akar tartani a technika fejlődéssel, és ekkor hagynak ki sok fontos dolgok az életükből! Foci a "ház mögött" túra, bunker stb. mint anno :DD
Rendben, köszönöm a válaszokat.
#8 "meg egy kis gt 630 3-4 giga rammal"
te aztán érted a témát...
"Szerintetek egy számítógépes szaküzletben feldobhatják némi takarítással meg egy új OPrendszerrel?"
Na akkor itt tegyél le róla, mert amennyi szarakodás várna rád és a "szervízesbácsira" az neked és neki sem éri meg ill neki lehet igen..De így esélytelen. Ezeket tesztelni kell, ha valamiért nem kapcsol be(értsd: biost sem tudod behozni) akkor ki kell deríteni mi ment tönkre, cserélgetni kell az alkatrészeket és kizárásos alapon rájönni mi nem jó, mivel se nem értesz hozzá se nem alkatrészed nincs ezért esélytelen.
Kb ahhoz tudnám hasonlítani mint ha valakinek lenne egy trabantja vagy ladája de ért az autószereléshez így akármi van vele szinte mindent megcsinál magának rajta otthon és használhatja bizonyos célokra..egy olyan embernek viszont akinek fingja nincs az egészről (pl én nem értek az autókhoz csak laikus szinten) annak meg minimum egy olyan kocsira lenne szüksége ami azért nem olyan régi emiatt nem kell annyit bíbelődni vele, megbízhatóbb. A számítógépekkel is kb ez a helyzet.
Nekem van egy nagyon régi gépem 1 magos athlon xp proci van benne, az új flash verziók miatt még a youtube is akadt rajta windows alatt de végül nagy nehezen (mivel usbről nem bootol és a 26-dik ezer éves szar ide-s cd meghajtó volt csak működőképes sikerült rárakni egy gyengébb gépekre optimalizált linuxot (mx-14) még csak most ismerkedem a linuxal így nem állítom hogy nem fogok rajta mást is kipróbálni, amit fórumokon ajánlanak. Ezzel viszont már simán akadozás nélkül tudok rajta pl youtube-ozni, meg filmet is nlézek rajta és torrentezek. De valami mindig befosok rajta, van hogy nem kapcsol be, akkor néha segít ha ellenőrzöm a csatlakozókat, nem rég egy fos codegen táp szált el benne akkor vettem bele egy mercury-t 300 ft ért..
Szóval a lényeg hogy ebből te stabil üzembiztos gépet nem fogsz tudni csinálni, a szerelőbácsik pedig csak lehúzzák az embereket nem érdemes odavinni, ha van a rokonaid között valaki aki ért hozzá esetleg vele beszélhetsz, dde így hagyd a 3,14csába. Nem éri meg neked erre időt szánni.
#8 "meg egy kis gt 630 3-4 giga rammal"
te aztán érted a témát...
A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 15/16 Időpont 05-20 15:36
most mit írtam volna egy 120 ezres konfigot? mindjárt gtx 750 ti kell egy 12 évesnek? pasziánsz meg aknakereső amúgy telon is megy arra nem kell pc !
14 éves vagyok olvastam ezeket a szép regényszerű válaszokat. RESPECT :D
Nekem volt két éve egy HP Compaq Presario 2500 laptopom. Egymagos 2.66GHz CPU, valami ritkaszörnyű GPU, 40GB HDD, 512MB RAM. Örültem ha bejött az Internet Explorer, vagy a Google Chrome. Azzal max. guglizni volt érdemes, arra jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!