Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezeket a molex csatlakozókat...

Viraag1 kérdése:

Ezeket a molex csatlakozókat egymásba lehet "építeni"?

Figyelt kérdés

Néhány rendszerhűtő ventilátorom ilyen ( [link] csatlakozóval rendelkezik (molex) és arra lennék kíváncsi, hogyha a tápra kötök egyet, majd abba dugom a következőt (és a következőt) akkor mind a 3 működni fog?

Válaszokat előre is köszönöm!

2015. máj. 19. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt én nem értem. Ez nem elosztó. Ha pl. 3 db ilyen Molex végű csatlakozó van a tápodon és veszel 3 db ilyen kábellt amit linkeltél, akkor ventilátorokat rá tudod kötni a tápra. Viszont így nem lehet szabályozni a fordulatszámukat, fixem a max. fordulaton fognak pörögni.

Erre gondoltál?

2015. máj. 19. 22:34
 2/6 A kérdező kommentje:
nem... nem azért linkeltem ezt a kábelt, mert ezt szeretném használni. A kérdés nem erre vonatkozott. Mint írtam a ventilátoraim (3 db) olyan MOLEX (MOLEX!) csatlakozóval rendelkezik (CSAK) mint ami a képen a kábel egyik felén és arra lennék kíváncsi, hogy mivel azok anya-apa molexek egymásba lehet-e őket dugni (működni fognak-e)
2015. máj. 19. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Működni fog!, én olyat vettem, amiből 1x-re kijön 5. és azokat könnyebb elrendezgetni...
2015. máj. 19. 22:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Szóval olyan ventilátoraid vannak, amin 2 Molex csatlakozó van? Azok valószínűleg párhuzamosítva vannak, és azt a célt szolgálják, hogy egyaránt apa és egyaránt anya csatlakozóról lehessen üzemeltetni.

Na mostmár eltaláltam, hogy erre gondolsz? :)

2015. máj. 19. 22:45
 5/6 A kérdező kommentje:
igen. Viszont arra még mindig nem kaptam választ (ha az előző nem az volt), hogy ha egy Molex-re (táp) kötöm a 3 ventilátort, akkor az az egy molex tápcsatlakozó képes 3 ventilátort egyszerre üzemeltetni? nem lesz belőle gond?
2015. máj. 19. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:

De, erre válaszoltam az előbb. Gondolom valami ilyesmid van: [link]

A két csatlakozó párhuzamosan van kötve, ha az egyikre ráadod a feszültséget, akkor a másikon is meg kell jelenni. Szóval igen, sorba összekötheted őket, így elég csak az elsőre ráadni az áramot.

2015. máj. 19. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!