Egy Chieftec CTG 500-80p táp elbír egy GIGABYTE R9 280X OC Edition-t?
a gép többi része:
- gigabyte 970a-DS3P
- FX 6300
- Toshiba 500GB Winchester
- Corsair Vengeance 4GB RAM
Csak azért kérdeztem mert a gyártónak a honlapján 600W-os táp van de a kártya elvileg nagyobb rendszert is elbír:
https://www.youtube.com/user/gamezone05/about
Itt van Gamezone05 csatornája akinek 2x8 pines kártyája van 3 vinyó meg SSD
Őszintén szólva én nem merném alárakni. Teoretikusan egy R9 280x max 250w-t tud felvenni, habár ezt stockon sosem éri el. Ez kb. 21 Amper. Neked 1 12V ágon 20 Ampert tud leadni a tápod. Lehet hogy rövidtávon elbírja, hosszútávra azonban nem jó befektetés, gyorsabban el fog használódni/öregedni a táp. Ha újonnan veszed a VGA-t, akkor azt ajánlom hogy vagy várj 1-2 hónapot az új R9 300-as szériáig, vagy vegyél inkább egy GTX 960-at. Gyengébb, de legalább gond nélkül elbírja a géped.
Ha mindenképpen szeretnéd berakni a VGA-t és tápcsere sem játszik (pl egy Thermaltake Hamburg 530w-re, egy XFX PRO 450W-re vagy egy FSP Raider 550w-re), akkor erősen javallott kissé underclockolni a kártyát, miután behelyezted.
"Csak azért kérdeztem mert a gyártónak a honlapján 600W-os táp van de a kártya elvileg nagyobb rendszert is elbír: "
Ezek baromságok,nincs olyan hogy 600W-os táp.
Viszont a CTG500W necces már nagyon egy Tahiti XT mellé.
Cseréld le egy XFX TS 450W-re vagy Thermaltake Hamburg 530W-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!