Miért lassul be SSD-vel a gép egy idő után?
Mikor frissen fel van telapítve a rendszer, akkor villámgyorsan betölt és kapcsol ki a gép, de miután feltelepítem rá a legszükségesebb programokat, (videokártya, alaplap programjai, vírusírtó, böngésző, HD Sentinel stb.) a rendszerbetöltés és leállítás 2-3 X annyi időbe tellik. Mintha egy sima mezei HDD lenne benne.
Ya ás alapjáraton nem látja a rendszer a rácsatlakoztatott 2. winchester, csak miután betűjelet adok neki a lemezkezelőben.
(Az alaplap SATA 3-as, a (gyári asus) kábel úgyszintén.)
Mi lehet az oka annak, hogy a rendszerbetöltés ennyire belassul egy idő után?
Nem.
Kingston V300. fél éves, 100%-os...
7,6-os az élményindexe.
1,7 TB írt adatmennyiséggel. 55 nap az eddigi működési ideje.
Egyébként csak a rendszerbetöltésben és leállásban tapasztaltam ezt a lassulást.
Ja, így már világos.
Amúgy mennyire lassult be? Megmért a sebességét?
Ki kellene deríteni, hogy miért nem mennek a HDD-k. Lehet, hogy a rendszer ezeket szkenneli és azért a lassulás.
#3, amit írt nettó hülyeség.
Nem mértem a sebességét, de azért szemmel látható volt, hogy a konfigurációhoz képest látványosan lassú lett a rendszerbetöltés/kikapcsolás.
Egyébként közben egyéb más ok miatt újratelepítettem a gépet, szépen apránként raktam fel rá a programokat és kiderítettem mi okozta a lassulást:
A 2015-ös AVG vírusírtója.
Lecseréltem Eset-re és lám az nem lessította a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!