Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassul be SSD-vel a gép...

Miért lassul be SSD-vel a gép egy idő után?

Figyelt kérdés

Mikor frissen fel van telapítve a rendszer, akkor villámgyorsan betölt és kapcsol ki a gép, de miután feltelepítem rá a legszükségesebb programokat, (videokártya, alaplap programjai, vírusírtó, böngésző, HD Sentinel stb.) a rendszerbetöltés és leállítás 2-3 X annyi időbe tellik. Mintha egy sima mezei HDD lenne benne.

Ya ás alapjáraton nem látja a rendszer a rácsatlakoztatott 2. winchester, csak miután betűjelet adok neki a lemezkezelőben.

(Az alaplap SATA 3-as, a (gyári asus) kábel úgyszintén.)

Mi lehet az oka annak, hogy a rendszerbetöltés ennyire belassul egy idő után?

2015. máj. 19. 19:58
 1/10 Trevor. ***** válasza:
Csak nem Samsung 840 EVO SSD?
2015. máj. 19. 19:58
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem.

Kingston V300. fél éves, 100%-os...

7,6-os az élményindexe.

1,7 TB írt adatmennyiséggel. 55 nap az eddigi működési ideje.

Egyébként csak a rendszerbetöltésben és leállásban tapasztaltam ezt a lassulást.

2015. máj. 19. 20:08
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Az "alaplap programjait" hagyd ki. Chipset, SATA driver stb. egyik sem kell. Videókártya, hangkártya mehetnek fel, utána már csak ahhoz telepíts illesztőprogramot, ami felkiáltójeles az eszközkezelőben, vagy egyátalán nem működik (pl. wifi, lan).
2015. máj. 19. 20:38
 4/10 anonim ***** válasza:
1,7TB? Milyen egy SSD az? :)
2015. máj. 19. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Még mielőtt valaki beírná, hogy a V300 lassú mert a gyártó... annak igaza van, de ennyire nem lett lassú. Lassabb memóriachipek kerültek bele, de jóval gyorsabb mint egy HDD még így is. Nekem is V300 van, a lassabb chipekkel. Több mint egy év múltán még mindig ugyanannyi a betöltési idő.
2015. máj. 19. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:
@4 1.7 TB ÍRT adatmennyiséggel, hogy mennyit írt rá összesen idáig, nem pedig, hogy mennyi adat van rajta
2015. máj. 19. 21:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja, így már világos.

Amúgy mennyire lassult be? Megmért a sebességét?

2015. máj. 19. 21:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Mennyire van tele?
2015. máj. 19. 22:08
 9/10 Tengor ***** válasza:

Ki kellene deríteni, hogy miért nem mennek a HDD-k. Lehet, hogy a rendszer ezeket szkenneli és azért a lassulás.

#3, amit írt nettó hülyeség.

2015. máj. 20. 08:01
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem mértem a sebességét, de azért szemmel látható volt, hogy a konfigurációhoz képest látványosan lassú lett a rendszerbetöltés/kikapcsolás.

Egyébként közben egyéb más ok miatt újratelepítettem a gépet, szépen apránként raktam fel rá a programokat és kiderítettem mi okozta a lassulást:

A 2015-ös AVG vírusírtója.

Lecseréltem Eset-re és lám az nem lessította a rendszert.

2015. máj. 24. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!