Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég a jelenlegi tápom az új...

Elég a jelenlegi tápom az új videokártyához?

Figyelt kérdés

Egy Asus Hd 6970-es kártyát szereztem és jelenleg egy Chieftec GPS-400A típusú tápom van. A processzor egy Core 2 Quad Q8400 (még). A processzor TDP-je 95W, a videokártyának meg 250W. A táp meg 12V-on összesen 360W-ot tud leadni, és akkor még a videokártyához szükséges 8 pines csatlakozó sincs rajta, amit Molex-ből alakítanék át (már ha jó a jelenlegi táp). Ez még határeset lenne, de a Molex-ek nem tudom, hogy melyik ágon vannak (2 ágas a 12V-os rész, egyenként max 20 Amperes áramleadás), így lehet arról az ágról kapná a 8 pines csatlakozó az áramot, amin a CPU is van, így azt könnyen túl lehet terhelni.

Vagy ezek a TDP értékek nagyobbak, a valósnál?

2015. máj. 18. 21:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Persze ne legyen igazam. Ettől függetlenül ha rá is kötném (nem tenném), akkor is underclockolnám a kártyát, legalább 10%-kal.
2015. máj. 18. 23:33
 12/24 A kérdező kommentje:

Akkor inkább veszek hozzá egy új tápot, fő a biztonság.

Az mostanival semmi baj nem volt eddig, napi átlag 8-9 órákat megy a gép.

A cél majd egy komoly gép összerakása lesz, ezért is szeretnék most nagyobb tápot venni, így majd ha eljutok odáig, akkor nem kell még egyre kiadni a pénzt. AMD processzorban gondolkozom, az FX szériában. A gyárinál feljebb tornászott órajelen ahogy néztem simán van 150-200 Wattos fogyasztásuk. Videokártyából valószínűleg egy lesz, azzal is lehet min. 200 Watt-tal számolni, így ezzel a konfiggal megint hasonló helyzetbe kerülök egy 500-550 Wattos táppal, mint amiben most vagyok.

2015. máj. 18. 23:45
 13/24 anonim ***** válasza:

Rendes 700W vagy afeletti táp 28-30 ezernél indul,csak szólok.

Egy XFX TS 450W minden 1 VGA-s géphez elég.

A kártyák fogyasztása pedig mostmár csökkenni fog,250W-nál egyik sem fog többet enni.

2015. máj. 19. 01:38
 14/24 anonim ***** válasza:

De egy XFX TS 550W-el úgy tuningolsz mindent,ahogy csak akarod.

Ennél erősebb tápot baromság venni.

2015. máj. 19. 01:39
 15/24 A kérdező kommentje:
Az XFX-el két bajom van, hogy ennyiért nem szeretnék ilyet venni, valamint hogy azon is csak egy PCI-E csatlakozó van (a 450 Wattoson). 16 ezerért szerzek moduláris 750 Wattos zsír új Chieftecet, ennél a kisebb XFX is drágább. Nem mondom, hogy rossz táp, csak még nem ismerem és nem a csúcskategóriát szeretném megcélozni (főleg, hogy ezek az XFX-ek nem is azok, annak ellenére nem olcsók).
2015. máj. 19. 06:01
 16/24 anonim ***** válasza:
Az xfx 450-en 2db őci-e 6+2 van. És 15E körül mozog. A Raider 550 is tökéletes és 19E körül van.
2015. máj. 19. 06:53
 17/24 anonim ***** válasza:

Seasonic belsős tápok.

Szaros Chieftec a közelébe se ér..

2015. máj. 19. 09:13
 18/24 A kérdező kommentje:

[link]

Itt csak 1-et ír :(

Most voltam a helyi számítógépes boltban, megnéztem az XFX 450W-t. A boltos srác is mondta, hogy egy elég jó tápról van szó, azonban 1 indokot megemlített, hogy miért lenne érdemes kerülni. Eddig ilyen tápból ők ~50 darabot adtak el idén, amiből már több mint 10-et visszahoztak, mert bedöglött. Bekapcsoláskor vagy el sem indul vagy egy nagy füstfelhő és vége (jobb esetben; volt akinél más alkatrész is meghibásodott).

Érdekes mert neten csak jókat írtan róla, szerintem ez egy rossz széria lehet vagy valami.

Pontosan mik azok a paraméterek, amik alapján lenne érdemes eldönteni, hogy milyen tápegységet válasszak? Oké, hogy Seasonic belsővel rendelkező tápról van szó, de az miben nyilvánul meg, hogy ez a jobb?

2015. máj. 19. 10:45
 19/24 anonim ***** válasza:

Elsődleges szempont mindig a védelem. Másodlagos az, hogy hány 12v ága van (a legjobb, ha 1) és azon hány ampert ad le.

Azoknak akik abszolút nem értenek hozzá, a védelemre általában utal, hogy hány év gari van. 1-2 éves garanciával rendelkezőket messziről kerülni kell, 3 okés, 5 pedig jó táp.

A 12V ágon leadott Ampert a gyártó minden esetben feltünteti a táp oldalán

A minőségi tápoknak ezenfelül magas a hatásfokuk is, ami annyit tesz, hogy kevesebb áram felvételével tudnak leadni ugyanannyi wattot a gépnek. 80% felett van a bronz kategória, az már elfogadható.

Védelmeknél ami ajánlott, hogy legyen:

-Under Voltage Protection (UVP)

-Short Circuit Protection (SCP) <- nagyon fontos!

-Over Voltage Protection (OVP) <- nagyon fontos!

-Over Power Protection (OPP)

(Az XFX ts 450w-n egyébként tényleg egy db 6+2pin csati van)

2015. máj. 19. 11:05
 20/24 A kérdező kommentje:
XFX-ből a ProSeries is jó?
2015. máj. 19. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!