A notebook gyártók miért ragaszkodnak még mindig foggal-körömmel ehhez az 1366*768-as felbontáshoz?
Szerintem 13,3", esetleg 14" az a méret, ahol ez a felbontás még rendben van, de miért van az, hogy egy-két Lenovo laptopot kivéve csak a 200k+ kategóriás gépeket szerelik fullHD-val.
15,6"-on az 1600*900, vagy méginkább az 1920*1080 lenne az ideális 2015-ben már, 17,3"-nál pedig az 1920*1080.
Ezeket az 1366*768 HD LED paneleket pedig a 89900Ft-os kategóriában kellene már csak látni 15,6" mellett 2015-ben, de mondjuk egy 110-120 ezres i3 mellé már valami komolyabb dukálna.
Ma már a kis 4-5"-os mobilokban is sokkal jobb felbontású kijelzők vannak ennél.
Dolgoztál már 15,6 colon 1920*1080-al?
Nah, visítva menekülnél. Nekünk muszáj ilyen ületi kókány notebookokat használnunk, ami elképesztően rongálja a szemet.
Mert még mindig el lehet adni.
Mert még mindig rengetegen vannak,akiknek elég,ha annyi oda van írva,hogy HD LED.
Első, a Windowsban lehet állítani a kijelzőn ilyen szempontból.
Szerintem simán beleférne egy fullHD 110k-ba is, ha a fogyasztók igényelnék/megkövetelnék ezt, azaz a kijelző erősen befolyásolná őket, de sajnos nem ez van. Mert arra ugranak, hogy 1 terrás, 48 magos, i7-es, 8GB VGA, de erre sajnos nem. Ezeknek a paneleknek már elég olcsó az előállításuk.
Igen, az a baj, hogy ez jól hangzik, hogy HD LED, de ekkora méretben már nem is annyira nagy felbontás az a HD. (ezt filmekhez találták ki, és szerintem filmnézés közben bőven elég ez a felbontás, de munkára már látszik, hogy elég pixeles, főleg az apróbb betűknél.
1366*768 -as panelek kötséhatékonyak és 200k alatti gépeknél ez olcsóságra mennek a gyártók.
A normális felszeretségű 15 notebook-ok 1000$ körül kezdődtek már a 2000-es években is és ez azóta sem változott.
Ami ennél olcsób, azok spórolnak (gyengébb hardver, olcsóbb kijelző, olcsóbb anayagok, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!