Gamer pc véglegesítése?
Itteni gyakorik. felhasználók segítettek ebben nekem, köszönöm nektek.
Leírnám mind azok komponenseket, amiket hamarosan megvennék. Azért írom ki a kérdést, hogy véleményt írjatok róla és esetleges hibákat kijavítsátok kérlek.
(Hogy ne keljen vele már foglalkoznom és, ha eljön az idő, ezeket mik itt vannak egyből a kosárba dobhassam. :)
-----
-INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
-GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
-SEASONIC S12G 550W
-GIGABYTE GA-H97-D3H
-CORSAIR Carbide Series 300R Fekete CC9011014
-----
...és ami marad a régiből:
-G.Skill DDR-3 4Gb/1600 CL9-9-9-24 2x2Gb KIT (2x)
-Samsung 120GB 850 EVO SSD SATA3 MZ-75E120B/EU
-SAMSUNG HD250HJ (belső merevlemez)
illetve egy 1 TB-os belsőn gondolkozok még amire majd tenném a játékokat, mivel ssd-n sajnos csak 1 játék fér el :/ (a mostani belső merevlemezem, meg szerintem már régi és lassú)
sokan mondják, hogy van aki a procira gyúr rá, van aki a vidikarira, te a karira kaptál gyúrást.
ez a kijelentés persze tekinthető offtopicnak is, hiszen ennek nincs sok jelentőssége, szerintem megfelelő a konfigod, csak egy fontos tanács:
SSD-re ne tegyél játékokat (hacsak nem a nagyméretűvel van dolgod) annyira nem szeretik.
Hát ha Gamer-t akarsz akkor inkább AMD kéne.
AMD X8 FX-8350 4GHz AM3+ ilyen :D
Az a táp felesleges, mármint teljesítmény alapján, hacsak nem akarsz majd még egy 970-et.
Különben elég az S12 II 430 is.
Amúgy meginkább a tápba menjen a pénz, vihar van vagy ki tudja..... inkább a táp menjen kukába utána (már ha meg adja magát) mint az egész gép.
Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 alaplap
i5-4690k proci
Raijintek Ereboss hűtő
Zalman Z11 Neo ház
FSP Raider 550W (750W, ha több kártyás rendszert akarsz)
1x8gb hyperx savage 1600 CL9
WD ezex 1tb
Utolsó, kösz nem.
Azért választottam azt a tápot, mert egy ismerősömnek is olyanja van és ő azt mondja nagyon jó és minőségi is, mivel 80+goldos, de ha tudtok hasonlót olcsóbban, akkor az is jó, mivel marad pénz egyéb dologgra, mondjuk + 4 gb ram-ra (esetleg 8)
Igen, ssd maradna a win és egyéb apróbb program
Itt láthatod, hogy a bronz és a gold fokozat között 5% van. Ez villanyszámlában soha nem térül meg.
Filmnézésnél a géped eszik max. 80W-ot, ez a konnektorból jelent 94.1W és 100W felvételt, 5.9W különbséget. Ez 169 óra alatt lesz 40Ft különbség.
Játéknél eszik a géped max. 250W-ot, ez a konnektorból jelent 294.1W és 312.5W felvételt, 18.4W különbséget. Ez 54 óra alatt lesz 40Ft különbség.
Innentől lehet számolgatni, milyen használat mellett mennyi idő alatt mennyit tudsz megtakarítani.
A Raider is egy nagyon jó minőségű táp, efelől ne legyen kétséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!