WD 250gb-os merevlemezemet nem ismeri fel?
Eddig minden jól működött, 2 particióra van osztva a 250-es vinyó. Aztán pár hete azt vettem észre, hogy gépezek, közben rákattintok total commanderre, aztán a két particó pedig sehol sincs. Egyszerűen eltüntek. Na ez után volt egy windows telepítés 7-ről, 8.1-re(nem ez volt az oka, amúgy is terveztem). Azt a merevlemezt amire a rendszer ment azt formáztam, azt amivel a "gond" volt azt nem, mert rengeteg adat.. Ezután működött pár napig, aztán ismét elkezdte ez csinálni, hogy fut egy picit a gép, pár órát aztán mintha lecsatlakozna a WD merevlemez.. Most meg elindul a gép és fel sem ismeri, nem tudok rámenni a particókra (D / E) nincs is ott a total commanderban xd. BIOS-ban megnéztem, ott van, kijelzi. Gyanakodtam arra, hogy a tápkábel a ludas, így hát kicseréltem egy másikra, nem sokat segített.. lehet hogy a SATA 2 kábel lenne a hibás?
Mit tanácsoltok, mit tehetnék? BIOSban látható a WD merevlemez, totalcommanderban, my computerban nem... Esetleg formázzam le ezt is teljesen, hátha segít?
Megpróbálhatod a kábel cseréjét, veszíteni nem fogsz vele.
Mindenképp jó volna formázni és újra particionálni, ha felismeri a gép. Aztán egy HDsentinellel ránézni a kondíciójára és a SMART-ra.
Hát én úgy gondoltam a HDsentinelt, mikor már a kábelt megpróbáltad kicserélni, és egyszer beismeri a gép.
Egy Live OP rendszerrel (mondjuk Hiren's boot cd) nem próbáltad?
A vezérlőpult lemezkezelőjénél megjelenik? Lehet hogy nem kap betűjelet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!