Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom működőképessé...

Hogyan tudom működőképessé tenni a HDMI csatlakozást a monitoromnál?

Figyelt kérdés

Samsung S24D300 típusú monitorom van, ASUS B85M-G alaplapom és nVidia GeForce gtx 970 videókártyám, és egy régebbi LG TV-m.

A videokártyán van 1 HDMI port, illetve az alaplapon is 1 HDMI port van.

A videokártyámra csatlakoztatva a TV és a monitor is hibátlanul működik HDMI-n keresztül. Viszont az alaplapomon lévő HDMI-ről egyik sem működik:

a TV azt írja, hogy nincs jel, a monitor pedig ide-oda váltogat HDMI és analog mód között, keresi, hogy honnan kap jelet, de egyébként már olyan is volt hogy azt írta ki, hogy "check the signal cable: HDMI"

Jelenleg egyszerre a kettőt csak úgy tudom működtetni, hogy a TV a videokártya HDMI-jéről kapja a jelet, míg a monitor a videokártya VGA-járól (D-sub).

Hogy tudom megoldani, hogy a TV és a monitor is HDMI-n keresztül működjön? Mi lehet a probléma? Kérlek segítsetek!

2015. máj. 13. 01:26
 1/1 P.O.C. ***** válasza:
100%

Nem fogod tudni megoldani így. Ennél az alaplapnál nem használhatod a egyszerre a diszkrét kártyát és a prociba integráltat.

Gondolom a VGA -don nem csak 1 DVI csatlakozó van, ahhoz simán vehetsz DVI-HDMI átalakítót.

[link]

Vagy ha Display Port -od is van, akkor arra is találsz HDMI átalakítót.

[link]

2015. máj. 13. 02:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!