3 hónapos Seagate vinyón eltűnt a fájlrendszer, de mitől?
Előzmények: toshiba laptop, 3 év 2 hónaposan leégett benne a grafikus chip... Javíttatás... Rá egy hónapra a gyári vinyó meghalt. 500GB-s Seagate lett véve helyette.
Tegnap egyik pillanatról a másikra toshiba megint kimúlt, valószínűleg ugyanaz a grafikus hiba. (Ez is egy vicc, de komolyan...)
Vinyó ki, USB-s átalakító segítségével rá lett kötve egy lenovora, adatmentés céljából. S itt jött a hoppá, "Nincs megformázva. Formázzuk most?"
2 partíció volt eddig rajta... Most ki akarom előbb próbálni másik gépre dugva, hátha... Csak érdekelnének a vélemények:
Lehet a toshibán valami alaplapi nyavaja, amitől valami mindig hazamegy? Érdemes megint megnézetni?
Tűnt már el ilyesmi módon másnak is adathalmaza? Mi lett a vége?
Okozhat ilyen hibát az alaplap, főképp a tápellátás része, ha hirtelen túl sok vagy túl kevés áramot vesz fel.
Mielőtt visszapakolnék minden jó alkatrészt bele, én a helyedben megnézetném.
A HDD-t be kell dugni SATA kábelen egy másik gépbe (rendes PC-be). Valószínűleg a hirtelen kikapcsolástól, leállástól keveredhetett meg. Esetleg még visszaállítható valamilyen recovery programmal.
A lenovora rádugtam, de semmi...
Még meg fogom próbálni még egy másik gépen, aztán jön a recovery...
Pont attól tartok én is, hogy valami az alaplappal nem stimmel... Viszont akkor lehet, hogy jobban járok, ha hagyom a toshibát a p-ba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!