Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sérült fájlrendszer! Mit...

Sérült fájlrendszer! Mit tudok vele tenni?

Figyelt kérdés

Van egy 500GB-os külső HDD-m, rengeteg fájl van rajta, de a fájlrendszer valamitől megadta magát, és a Windows formázni akarja a lemezt. Nem formáztam, GetDataBack-el próbálkoztam, bár nem ismerem túl jól a programot. Sikerült egy csomó adatot lementeni másik eszközre, úgy tűnik igazából, minden rajta van, amiket megmentettem róla, mind hibátlanok voltak (kb. 70GB kép és pár dokumentum). De a probléma, nincs mire mentenem a többi adatot és nem tudok hirtelen +400GB adattárolót beszerezni azért, hogy lementsem a maradékot.

Most vagy azt csinálom, hogy valahonnan mégis szerzek annyi háttértárat, hogy lementsek mindent, majd formázom a sérült fájlrendszerű külső HDD-t, majd visszamásolok mindent, vagy... nem tudom.

Örülnék, ha javítható lenne a fájlrendszer. Nincs erre lehetőség? Vagy azzal már eleve kockáztatnám a fájlok épségét, mivel a fájlrendszert is újra kell írnia valahová?

A GetDataBack NTFS adatlementés szempontjából működik, a könyvtárstruktúra is helyesnek tűnik. Egyébként kettő fájlrendszert lát, az egyik egy nagyon régi maradvány, volt egy hasonló eset vele régebben, egy véletlen formázás, illetve ott van a friss fájlrendszer maradványa is. Ez a kettő összesen.

#HDD #format #formázás #NTFS #GetDataBack #sérült fájlrendszer
2015. máj. 8. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:

A fájlrendszert nem lehet hipp hopp csak úgy helyreállítani. Ha tönkrement, ott valaminek még történnie kellett.

Az javaslom hogy próbáld meg (amennyiben megoldható) kivenni a külsőből a winyát, és berakni a saját gépedbe, secondary masternek vagy slave-nek (ne arról akarjon a géped bootolni), majd szépen minden adatot átmásolsz a saját gépedre. aztán ha végeztél újraformázod, majd mehet vissza a külsőbe.

2015. máj. 8. 17:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Ez a problémás merevlemez egy USB-s külső eszköz, nem egy első HDD külső házban. Amire a 70GB-ot lementettem, az egy belső HDD, külső házban, de az csak kb. 149GiB kapacitású.

Ezért is kérdeztem a fájlrendszer helyreállítást, mert egyszerűen nem áll rendelkezésemre elég hely semmilyen formában, hogy mind a nagyjából 420GB-ot lementsem róla. Egyébként a sérülés oka rejtélyes.

A HD Sentinel szerint a meghajtó tökéletes állapotú. A 70GB adat lementése közben sem volt gond, normális volt a sebessége, nem voltak megingások adatátvitel közben, nem adott ki furcsa hangot... szóval az eszköz úgy tűnik, rendben van.

2015. máj. 8. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Milyen fájlrendszer egyébként? NTFS?
2015. máj. 8. 23:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja, látom most már hogy az...
2015. máj. 9. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!