Monitorvásárlás, tendenciák, milyen felbontást?
Hogy mikor lépi túl a világ a fullhd felbontást, az alapvetően két dologtól függ.
1. Mikor éri el a videokártyák erőssége azt a határt, hogy akár egy integrált, de legalább belépő szintű megoldással is meghajtható legyen a nagyobb felbontású monitor.
2. A nagyobb felbontású monitorok ára mikor csökken a mai fullhd-s darabok szintjére.
Hát olyan 150-160 ezer forintot szánnék rá. A szemem miatt mindenképpen minőségit szeretnék venni, ezért van az átlagos full hd monitorokhoz képest 2-3x-os keret meghatározva. Viszonylag sokat is dolgozom számítógép előtt, de ez általános felhasználás, nem speciális képszerkesztés vagy hasonló.
Játszani csak a magam szórakoztatására szoktam (jó, ki nem?), de úgy értem, hogy semmi komolyan vett versenyzés. Amiket néztem teszteket, ott a leendő videókártya (r9 290x vagy gtx 970) a nagyobb felbontáson is tud hozni 30-40 képkockát másodpercenként.
Televízióm nincs, ezért is jobb lenne egy nagyobb képátlójú, nagyobb felbontású monitor, de 1440-ben ennyi pénzért még inkább a belépőszint jelenik meg, míg full hd-ben már tényleg szupert lehet venni.
Ott van még a méret kérdése is, ami nagyban összefügg milyen felbontásnak van értelme.
Pl. 1080p-s felbontásnak egy mobiltelefon kijelzőjén annyi értelme van mind bigmac mellé cola light-ot inni, vagy oldal szalonnára bekapni egy zsírégető tablettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!