Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Monitorvásárlás, tendenciák,...

Monitorvásárlás, tendenciák, milyen felbontást?

Figyelt kérdés
Monitort szeretnék venni, de nem tudom, hogy Full HD legyen, vagy legyen inkább WQHD. Nyilván nem 1-2 évre vesz az ember monitort, ezért érdekelne, hogy vajon merre tart a világ, meddig lesz még elég a Full HD, mikor növi ki a számítástechnika ezt is.
2015. máj. 10. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Mire kell? Ha játékra, akkor elég a fullhd, hacsak nincsenek millióid, mert a WQHD-t nem egyszerű ellátni vga erővel. Ha munkára, akkor a munkától függ, hogy milyen és mekkora monitor kell.
2015. máj. 10. 09:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Hogy mikor lépi túl a világ a fullhd felbontást, az alapvetően két dologtól függ.

1. Mikor éri el a videokártyák erőssége azt a határt, hogy akár egy integrált, de legalább belépő szintű megoldással is meghajtható legyen a nagyobb felbontású monitor.

2. A nagyobb felbontású monitorok ára mikor csökken a mai fullhd-s darabok szintjére.

2015. máj. 10. 09:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ, hogy mennyi pénzed van monitorra. Számolj azzal is, hogy túl drágát sem érdemes venni, mert hamar csökken az értéke és idővel minden elromlik. A 4K elterjedéséhez még kell pár év.
2015. máj. 10. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Játékra még elég a full HD, esetleg 1440p. Munkára engem pl. már zavar, ha nem 1440p+, feltéve, hogy csak egy monitort használok. Ha csak játékra kell, akkor most még épp nem érdemes nagyon magas felbontáokra váltani.
2015. máj. 10. 10:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát olyan 150-160 ezer forintot szánnék rá. A szemem miatt mindenképpen minőségit szeretnék venni, ezért van az átlagos full hd monitorokhoz képest 2-3x-os keret meghatározva. Viszonylag sokat is dolgozom számítógép előtt, de ez általános felhasználás, nem speciális képszerkesztés vagy hasonló.

Játszani csak a magam szórakoztatására szoktam (jó, ki nem?), de úgy értem, hogy semmi komolyan vett versenyzés. Amiket néztem teszteket, ott a leendő videókártya (r9 290x vagy gtx 970) a nagyobb felbontáson is tud hozni 30-40 képkockát másodpercenként.

Televízióm nincs, ezért is jobb lenne egy nagyobb képátlójú, nagyobb felbontású monitor, de 1440-ben ennyi pénzért még inkább a belépőszint jelenik meg, míg full hd-ben már tényleg szupert lehet venni.

2015. máj. 10. 10:23
 6/7 Szirty ***** válasza:

Ott van még a méret kérdése is, ami nagyban összefügg milyen felbontásnak van értelme.

Pl. 1080p-s felbontásnak egy mobiltelefon kijelzőjén annyi értelme van mind bigmac mellé cola light-ot inni, vagy oldal szalonnára bekapni egy zsírégető tablettát.

2015. máj. 10. 10:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Az 1440-es az 27". A full hd-s az inkább 24", ahogy olvasgattam, 27"-on már azért látszódnak a pixelek.
2015. máj. 10. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!