Mi a véleményetek erről a konfigról?
Nos annyira nem vagyok eleresztve pénzel. Maximum keretem az 115k HUF.
Intel Pentium G3258 processzor
Asrock B85 PRO4 alaplap (???)
DDR3 memória: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz memória
GTX 750 TI Videokártya
FSP 400W HEXA+ tápegység
(Más nem kell mivel a régi gépben van 1 terás vinyó és hdd)
Összesen: 89 409 Ft + áfa = 113,549 Ft
Az a helyzet hogy a régi gépemben amit cserélek duruzsol egy ilyen cpu hűtő [link]
Tehát ezt már nem kell vennem.
Nos én a cpu-t felszeretném pörgetni olyan 4,0Ghz-re és az a kérdés hogy ebben az alaplapban bírná-e?
VGA szerintem elég mivel World of warcraftozok kb csak meg néha lol és nincsenek ultra graffos igényeim. Nos ez így milyen lenne?
Mondom teljesen igazad van én hiszek neked, kezet foghatsz a kérdezővel is, a pentium már egy I7-est is kenterbe ver. Nem is értem miért nem csak ezt az egy pentium procit árulják és lefedhetnék az egész termék skálát.
Ha gondoljátok írjátok be ezt egy normális helyre is, pl prohardver, szerintem ott is fel kéne világosítani pár embert.
Ajjaj barátom :D prohardver tesztjét pont most nézem és engem erősítettek meg és a kérdezőt mert 1-2 dolognál ott van i7-mellett :D Sőt 1-2 helyen meg is verte az i7 procit. ALAP ÓRAJELENT. Húzással kb mindent odavert.
Na most ha ezek után is csak ontom a hülyeségeket akkor lehet tényleg az vagyok, de jól olvasom hogy előbb pont a Prohardvert hoztad fel példának? Nézd át a tesztet. Szerintem win.
A Nagy munkára való i7. Itt a videóknál elverte. [link]
Játékoknál elverte [link]
És ez még csak az alap órajel volt.. itt van húzott tessék 4.6ghz itt több másik procit vert el: [link]
Ugye tudsz róla hogy a tesztben egy 7 éves I7 szerepel és mindenhol az I3-asok után kullog? Az általad linkelt első játékos oldalon ott tudod ugye, hogy sorba vannak és felül van a legtöbbet elért és lefelé haladnak a gyengébb felé? Ott még a 7 éves I7-et sem verte el és végig az I3-asok mögött volt. Az utolsó linked meg nem proci teszt volt hanem IGP (tudod a beépített VGA) és annak a teljesítményét mérték és nem a proci erőt.
Nézd át azért mégegyszer ezeket a grafikonokat mert látom nem sikerült őket értelmezni.
Arra meg már ki sem térek, hogy nagy valószínűséggel te és a kérdező egy és ugyanazon személy vagytok.
Nos arról hogy mikori i7 és ilyesmi dolgokba ne menjünk bele szerintem nem annyira mérvadó mivel ha csak a listát nézegetjük több közepes és belépő szintű processzort elver(Gondolom a felsőket magadban ignoroltad ahol kicsivel lemaradva van az i5 és a i3 mögött csak azt nézted ahol ő van alul) vagy odaér mellé. Olyan dolgokat rángatsz amiben amúgy nincs igazad és ezt már bizonyított is. A probléma az hogy nem ismered be magadnak sem hogy egy ilyen olcsó processzor is lehet erős.
Tessék itt egy teszt, de gondolom ők is hazudnak vagy az lesz hogy ez a i3 is régi, de ha erre hivatkozol akkor térjünk vissza arra hogy azt mondtad hogy ez elveri lazán a G3258-at. [link]
Ebben a tesztben megnézheted kicsit részletesebben a dolgokat és ami itt a kérdező szempontjából fontosabb ami a JÁTÉKOKNÁL szükségesebb azokban a dolgokban pont hogy a G3258 az erősebb.
Nos ajánlom hogy keresd fel a supportot ha tudnak segíteni ez ügyben nézzék át hogy azonos vagyok-e a kérdezővel.
Sok nem-Z alaplappal is lehet tuningolni a K procikat, ide nem csak a B85, hanem még a H81 is beletartozik.
És igen, 1 szálon akár a húzott i7-et is verheti a pentium. Sőt, 2 szálon is.
Egyébként ebben a prociban a magok is erősebbek, összehasonlítva mondjuk egy g3250-el, amivel egyforma órajelen ketyeg. Amit nem értek egyáltalán, hiszen a celeron is csak annyival gyengébb a pentiumoktól, amennyivel alacsonyabb az órajele, tehát a magok egyformák, ez nem tudom, miért lóg ki a sorból.
De ez van. El kell ismerni, meghúzva jobb, mint egy i3 összes szálon is. 30-50% tuning van benne, ahogy olvasgattam, lap és hűtő függő.
Kérdező, vedd csak nyugodtan, amit akartál, viszont a memória jobb abban, amit a 86-os ajánlott ár/értékben. Tápnak XFX-450.
Most pont rosszul sült el a segíteni akarás, de bunkózni sem kéne, láttam már tőle egy-két tökéletes konfigot. Mindenki hibázhat, vagy lehet valami, amit nem tud.
26# 10/10. Viszont eléggé fura hogy egy raklap teszt részletet, videót kapott, de akkor is nyomja :D (Amúgy a ramm csak azért nem jobb mert a G3258 csak 1333mhz-t támogat ha minden igaz. Legalábbis gyártó szerint
1333at támogat a proci, de belerakhatod a 2400as memóriát is, csak 1333on fog futni a proci miatt, emiatt akár alacsonyabb időzítéssel, ami ugye jobb. Szóval ez nem gond.
Nehéz belátni, ha valakinek nincs igaza, de a jó oldalt kell nézni, tanúlt valamit.
Egyébként én is sokszor használom a cpuboss oldalt, a benchmark eredmények és a proci adatok miatt, nem a pontozást nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!