Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processornál a Turboboost...

Processornál a Turboboost tönkrevágja a gépet?

Figyelt kérdés

Monjuk pl. az egyik i7 CPU 4 GHz-s alapból, de ott van hogy Boost: 4.4 Ghz.

- Most ezt én tudom állítani?

- Beírok egy öszeget és felturbózza?

- Nem megy tönre?

- Vagy a gyártó oda írja hogy csak saját felelősségre turbózzunk?

- Ha tönkre menne akkor csak a proci menne el?

- Vízhűtéses procinál is fennál a veszély?

- Halottam olyat hogy lassan kell felfelé haladni, hetente mondjuk 0.1 GHzt booostolni. Igaz?

- A grafikus kártyáknál is veszélyes a superclocked?

2015. máj. 8. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:

-nem tudod állítani, magának kezeli, de mivel 4790k-ról van szó, így tuninggal be tudod állítani fix 4.4-re, amennyiben Z87/Z97-es lapod van

-nem megy tönkre, mivel gyárilag is tud ennyit, be is b**zna, ha nem bírná

-a processzor nem fog tönkremenni, mivel ha eléri a 80+ celsiust, throttlingol

-normális hűtéssel nem fordul elő semmilyen veszély

-te már overclockról beszélsz, nem boostról, és hülyeség ilyen kis léptékben haladni az elején

-szerintem te trollkodsz, de a superclocked az gyári tuningot jelent, így nyilván stabil.

2015. máj. 8. 13:08
 2/3 A kérdező kommentje:

köszi szépen!

- a Superclockedet mondjuk a Titan X nél olvastam, van sima meg van super.

- Akkor a CPU nál a gép úgy is kijelezné ha forró? Csak az miadt mehetne tönkre hogy forró? És azért lesz forró mert bosstoltam?

2015. máj. 8. 13:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha gyári hűtőt használsz és nem tuningolsz, értelemszerűen nem fog túlmelegedni - kivéve ha régi típusú házad van, nincs benne legfeljebb egy ventilátor és áll a levegő. És igen, jelzi, azzal, hogy nagyobb terhelés alatt csökken az órajel (pl. játék alatt azért zuhan le egy kicsit az fps, mert a cpu órajele lezuhan 1.6-2GHz-re a feszültséggel együtt, annak érdekében, hogy megóvja a túlmelegedéstől.
2015. máj. 8. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!