Laptop dedikált vagy integrált grafikus kártyával?
Olvastam olyat, hogy a dedikált videokártyáknál nagyobb az esély a meghibásodásra, és nálam fontos lenne a tartósság.
Árban ugyanott vannak körülbelül, 10 ezer forint különbség emészthető.
Programok terén nem lennének játékok egyáltalán, inkább netezés, irodai alkalmazások, photoshop (ehhez azt hiszem ram és cpu kell), illetve néha videó renderelése (ez is cpu függő azt hiszem)
Szerintetek érdemes külön videokártyával ellátott laptopot venni?
Nem szeretnék vásárlás után rádöbbenni, hogy mégis kellene.
Egyáltalán mi az ami zabálja a vga-t?
"Árban ugyanott vannak körülbelül, 10 ezer forint különbség emészthető."
Ezt erősen kétlem, még egy gagyi dedikált is inkább plusz 30-40.000 alapból. VGA-t a játékon kívül használja Java, Flash, HTML, videólejátszás. Viszont ezeket mai IGP-k is támogatják már, pár éve nem így volt még. A meghibásodás lehetőségét meg nyilván a beépített hűtés minősége határozza meg. Nyilván egy jó drága Razer vagy Dell XPS, AlienWare gép hűtése megbízhatóbb, no meg amikor 4-5 év garancia van rá, az sokkal jobb mint 1, 2 vagy 3 év.
Elfelejtettem beleírni a kérdésbe (bár a felhasználásból talán lehetett sejteni), hogy belépő szintről van szó.
Most nézegettem az árakat, és integrált videokártyával (Intel HD 4400) 125 000, dedikálttal (2048 MB NVIDIA GF 820M) 130 000-ért láttam azonons márka, cpu, ram stb, innen vettem, hogy nincsen nagy különbség az árban. Mindenkinek ment a zöld kéz, de még szívesen veszem a segítséget.
Az általad írt dolgokra bőven jó az i3 igp-je. Megkockáztatom, még kevesebbet is fog fogyasztani, mint a dedikált kártyás verzió, ami laptopnál nagy előny.
Sajnos sokan lesajnálják az igp-ket, pedig az újabbak szerintem már teljesen vállalhatóak. Nyilván nem kell irreális elvárásokat támasztani velük szemben, de filmnézésre, videónézésre még Full HD fölötti felbontásban is jók, ráadásul 4-5 éves játékokat is elindítanak 30 fps körüli játszható formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!