Minek egy asztali gépbe 3 db DVD író olvasó?
Anyuék vették még úgy 5-6 éve egy ismerőstől, jól át baszarintotta őket, mert nem értettek hozzá, meg akkor én se még annyira. Ő így adta a gépet, de nem ront ez a működésén? Nem lassítja vagy nem lehet hogy emiatt melegszik jobban mint kellene, mert fullig van pakolva a gépház?
Már vagy 2-3 éve alig volt használva mert váltottam laptopra, a szüleim is, de most megcsinálnám anyuéknak, hogy ha ketten vannak itthon mindenkinek jusson gép. Nem nagy dolgok, netezés, youtube, facen játék stb. Kevés benne a ram is, de most nincs nagyon pénzem ilyenekre, gondoltam a 3 meghajtóból kettőt eladok és veszek belőle ramot. Szerintetek?
Teljesen feleslegesek, a két gyengébbet nyugodtan kapd ki belőle.
Az eladástól ne várj sokat, újonnan 3-4 ezer forintért vehetsz DVD írót, mennyit kaphatsz egy ezeréves használtért?
Ez a felállás jellemzően a DVD másolással foglalkozó emberkék kedvence volt. Ez előre vetíti, hogy kb mennyit mehettek az optikai meghajtók.
Kérdés az is, hogy IDE vagy SATA meghajtók. Mivel az IDE megjhajtók kimentek a divatból, de még vannak szép számmal olyan gépek amilyenekbe ilyen kell, egy működő darabért pár százast kaphatsz, de igazság szerint a legtöbben átszoktak a a pendrive-okra és külső vinchesterekre. Egyre kevesebben írnak lemezt, pedig szinte ingyen adják.
Tulajdonképpen nekem a lényeg az lenne, hogy használható gépet kapjak. A táp sokszor melegszik és marha hangos. Nem vagyok informatikus, de ha ez a 3 meghajtó mind rá van kötve a tápra mert onnan kapja az áramot akkor gondolom valamilyen szinten terheli azt és ha nem lenne az könnyítene a gépen.
Az hogy eladom-e meg mennyiért az más kérdés, de ha kiszedem az ártani nem fog.
Amikor megvettem az egyik meghajtó még pár hetes volt kaptam vele garipapírt is, én nem használtam az tuti nincs agyonhasználva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!