R9 270x vs R9 280 -> Melyiket vennétek meg?
Videókártya vásárlás előtt állok, körülbelül ennek a 2 kártyának az árkategóriájában. Ne ajánljatok Nvidia-t, nem szeretnék azt venni (nem fanboy vagyok csak az egész gép AMD). Más AMD kártyát hasonló áron esetleg ha javasoltok meg köszönöm.
Tudom a 2 kártya tulajdonságait, a 280 15%-al nagyobb teljesítményt nyújt, de ez vajon mennyire számít? 3 GB vRam, de azért az sem minden, és órajel sebességben a 270x az erősebb. Inkább az ár/érték arányra lennék kíváncsi és a véleményetekre, hogy a 2 közül ti melyiket vennétek meg? (Proci mellette kiforgatja e?: AMD Phenom II X4 955) Köszönöm a tanácsokat, válaszokat! :)
Az R9 280 pont annyival drágább mint a amekkora + teljesítményt nyújt szóval mindkettő jó ár/érték arányban. Valószínűleg a procid mindkét kártyában hagy majd tartalékot, próbálkozhatsz tuninggal.
Azt meg nem is értem hogy mi köze van ahhoz hogy AMD a procid attól miért ne lehetne Nvidia kártyád?
Ebben az árkategóriában amúgy is AMD érné meg jobban, amúgy meg a 280-nak hatalma van Hawaii szigetéről bambuszmelltartóban rituális bantu táncot tűz körül bemutatva recsegve fingó kecske tevékenységét utánozva rálapátolni egy valagnyi tehéntrágyát a 270X órajeleire, hiszen a 280 újabb, gyorsabb architektúrával rendelkezik, emiatt csuklóból lepippantja a 270X-et délután a Deák téren, ha ott van, ha nincs. (Igen, Hollywood Hírügynökséget néztem, kicsit megártott, sorry :D )
Szóval a 280 jobban megéri.
Nem arról van szó, hogy nem szeretnék Nvidia kártyát, de ilyen ár környékén Nvidia-ból lássuk be csak gyengébbet tudnék venni. Egyébként én is a 280 felé hajlok, egy 10-essel drágább és néztem róla teszteket, meg hónapok óta olvasgatok, arra voltam kíváncsi, hogy az a 10ezer forint megéri e azt a plusz teljesítményt. Köszönöm a válaszaitok!
ui: Nem vagy egyedül azzal, hogy megszáll ilyenkor az efféle beszéd :D
nekem egy R9 280-as kartya van
semmi gond nincs vele
erosebb mint a 270x
tudom neked ajanlani batran ;)
a kartya 250W-os TDP-vel rendelkezik.
Az a táp csak akkor bírná el a videókártyádat, ha az égvilágon semmi más nem lenne rákötve.
Egy EVGA 430w, vagy egy XFX TS/pro 450w táp azonban már elég lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!